Samsun'daki vaka artışının nedeni 'gizli bulaştırıcılar’

Samsun'daki vaka artışının nedeni 'gizli bulaştırıcılar’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, şehirdeki koronavirüs vakalarındaki hızlı artışın nedeninin 'gizli bulaştırıcılar’ olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Samsun’da son iki haftada vaka artışının yüzde 100 olduğunu açıklamasının ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Vaka artışının sebeplerine değinen Başkan Demir, “1 milyon 350 bin kent nüfusumuz var. Buna yakın da Samsun’un dışında Samsunlu hemşehrilerimiz var. Yaz, kurban bayram, o dönemlerden düğün dönemlerine o süreçte bir yayılım oldu. Biz onu gözlemledik. Ama bugünlere geldiğimizde özellikle kapalı mekanlara giriş noktasında, tespit edilemeyen insanların ‘gizli yayıcıların’ çok olduğu gözüküyor'' ifadelerine yer verdi. 

KOCA'DAN 3 İL İÇİN UYARI

Bakan Koca, son iki haftada İzmir ve Konya'da yüzde 50, Adana, Samsun ve Ordu'da yüzde 100 Kovid-19 vaka artışı olduğunu belirterek bu illerdeki vatandaşları uyardı. Koca, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Başta İzmir, Adana ve Samsun olmak üzere, bu illerimizde hastanelerimiz ve sağlık personelimiz büyük bir yükün altında. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN