Sanatçılar online gerçekleşecek Hrant Dink anmasına çağırdı

Sanatçılar online gerçekleşecek Hrant Dink anmasına çağırdı

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinin 14'üncü yılında sanatçılar, Dink için seslendirdikleri videolar ile çağrıda bulunarak, "Hrant Dink’i, salgın nedeniyle bulunduğumuz yerde, ekranlarımızın başında anıyoruz" dedi.

Gazeteci Hrant Dink anısına her yıl düzenlenen anma töreni bu yıl salgından dolayı çevrimiçi ortamda gerçekleştirilecek. Dünyanın her yerinden Hrant’ın Arkadaşları, 19 Ocak Salı günü saat 14.45’te www.hranticinadaleticin.org adresinde buluşacak.

Hrant’ın Arkadaşları, hazırladıkları videolarla çevrimiçi anma töreni için çağrıda bulundu. Hrant’ın Arkadaşları’nın YouTube kanalı üzerinden paylaşılan videolarda sanatçılar Tilbe Saran, Ercan Kesal, Derya Alabora, Boğos Çalgıcıoğlu ve Serra Yılmaz, herkesi bulunduğu yerde, ekranları başında Hrant Dink’i anmaya davet etti.

Çağrı metnini Gaye Boralıoğlu’nun yazdığı, Tilbe Saran, Ercan Kesal, Derya Alabora, Boğos Çalgıcıoğlu ve Serra Yılmaz’ın seslendirdiği çalışmayı Ümit Kıvanç video hâline getirdi.

Çağrı metninde şöyle denildi:

“Sen İstanbul’un rüzgârında, Fırat’taki su zerresinde, Ararat’ın tepesindeki bulutlardasın.

Sen Orta Doğu’da bir kız çocuğunun gözyaşında, Güney Amerika’da bir yerlinin nefesinde, Afrika’da bir çiftçinin alın terindesin.

Sen aklın erdiği, gözün gördüğü, kalbin hissettiği her yerdesin. Sen daima buradasın ahparig!”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN