Sare Davutoğlu sağlıkta şiddete dikkat çekti: Yasa tavizsiz uygulanmalı

Sare Davutoğlu sağlıkta şiddete dikkat çekti: Yasa tavizsiz uygulanmalı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Doktor Sare Davutoğlu, sağlık çalışanlarına yönelik saldırılara dikkat çekti. Sağlıkçıların verdiğini mücadeleye değinen Davutoğlu "Sağlıkta şiddet yasasının tavizsi uygulanmasını istiyoruz" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Doktor Sare Davutoğlu, sağlık çalışanlarının koronavirüse karşı verdikleri özverili mücadeleye dikkat çekerek, "Her birimizin dostları, arkadaşları, yakınları olan bu sağlık çalışanlarının bir yandan sürdürdükleri mücadele ailelerinden, yakınlarından fedakarlık ederek, tüm sosyal hayatlarından vazgeçerek sürdürdükleri bu mücadelede, bir yandan şiddete maruz bırakarak onların motivasyonunu ne kadar azalttığımızı gözden geçirmemiz gerekiyor" dedi.

Sare Davutoğlu, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete karşı, meslektaşlarıyla dayanışmak için sosyal medya hesabından video yayınladı. Salgın döneminde sağlıkçıların yaşadığı zorluklara ve verdikleri mücadeleye değinen Davutoğlu, "Biz sağlık çalışanları olarak bu yasanın gereklerini tavizsiz olarak uygulanması ve Covid-19’a karşı verilen savaşta en ön safta mücadele eden sağlık çalışanlarımızın maddi manevi her alanda desteklenmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"BİRÇOK SAĞLIK ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ"

"Olumlu bir gündem ile karşınızda olmak isterdim, ancak sağlık çalışanları olarak son günlerde çok üzgünüz. 6 ayı aşkın zamandır devam eden Covid-19’a karşı mücadelede binlerce sağlık çalışanımız Covid-19’a yakalandı, bunlardan yarısından fazlası hekim olmak üzere 100’ü aşkın sağlık çalışanımızı kaybettik. Son günlerde üç genç sağlık çalışanımızın acısı hepimizi çok derinden yaraladı. Bir tanesi Ahmet Akbaş çok genç ve başarılı beyin cerrahıydı. Bir diğeri Recep Ali Köseoğlu, çocuk sağlığı hastalıkları uzmanımız Mehmet Atilla Baran çok sevilen acil hastalıklar uzmanı.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARINI TAKDİR ETMELİYİZ"

Bir sağlık çalışanı normal popülasyona göre 14 kat daha fazla Covid-19’a yakalanma riski taşıyor. Covid-19’a yakalandığında da maruz kaldığı virüs yükü çok fazla olduğu için maalesef sağlık çalışanları diğer insanlara göre çok daha ağır bir hastalık tablosu ile karşı karşıya kalıyorlar. Hem bir yandan alınması gereken tedbirleri bireysel anlamda alarak sağlık çalışanlarımızı kendimizi Covid-19’dan korumak zorundayız. Diğer yandan da sağlık çalışanlarımızı takdir etmek ve onları şiddetten uzak tutmak durumundayız.

"ŞİDDET ARTARAK DEVAM EDİYOR"

Bunlardan daha fazlası sağlık çalışanlarımızı yaralayan maalesef sağlıkta şiddetin artarak devam etmesidir. Her gün, çok fazla, hepimizi derinden yaralayan şiddet haberleriyle karşı karşıya kalıyoruz. Her birimizin dostları, arkadaşları, yakınları olan bu sağlık çalışanlarının, bir yandan sürdürdükleri mücadele ailelerinden, yakınlarından fedakarlık ederek tüm sosyal hayatlarından vazgeçerek sürdürdükleri bu mücadelede, bir yandan şiddete maruz bırakarak onların motivasyonunu ne kadar azalttığımızı gözden geçirmemiz gerekiyor.

"TAVİZSİZ UYGULANSIN"

Bilindiği gibi Sağlıkta Şiddet Yasası 14 Nisan 2020’de tüm partilerin katılımıyla Meclis'ten geçti. Şimdi biz sağlık çalışanları olarak bu yasanın gereklerini tavizsiz olarak uygulanması ve Covid-19’a karşı verilen savaşta en ön safta mücadele eden sağlık çalışanlarımızın maddi manevi her alanda desteklenmesini bekliyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN