Savcı Sayan'dan yeni parti iddiası: Kürt siyasetçiler harekete geçti

Savcı Sayan'dan yeni parti iddiası: Kürt siyasetçiler harekete geçti

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Kürt siyasetçilerin HDP'ye alternatif bir parti kuracağını iddia etti. İddiasıyla ilgili 'Kesin bilgi' diyen Sayan, partinin Cumhur İttifakı'na destek vereceğini söyledi.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, bazı Kürt siyasetçilerin HDP'ye alternatif olacak bir parti kuracağını iddia etti. Sayan bu partinin Cumhur İttifakı'na destek vereceğini söyledi.

Sayan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “HDP'ye karşı birleşen, terörü reddeden, mütedeyyin, muhafazakar, vatanın birlik ve beraberliğine tam destek veren Kürt siyasetçiler, yeni bir parti kurup Cumhur ittifakına destek verecekler. Taze ve kesin bilgidir. Haydi hayırlısı."

KİMLER OLDUĞUNU AÇIKLAMADI

Sayan’ın paylaşımında “terörü reddeden, mütedeyyin, muhafazakar” olarak tanımladığı siyasetçilerin kim olduğuna dair bir bilgi yer almazken, kurulacak partinin Cumhur İttifakı’na destek vermek dışında nasıl bir misyon üstleneceği de belirsiz.

KILIÇDAROĞLU: İKTİDAR PARA VERİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu KARAR TV'de yaptığı açıklamada, iktidarın, Millet İttifakı’nı bozmak için bazı kişi ya da kurumlara para verdiğini, yeni parti kurdurma çabasında olduğunu, partisine yakın medyaya ise ‘Kılıçdaroğlu’nu eleştirin’ teklifi götürdüğünü söylemişti:

"Millet ittifakını parçalamak istiyorlar. HDP'ye alternatif bir Kürt partisi kurdurmak için harekete geçtiler. Bunu iyi biliyorum. İktidar havuz medyasında bize bir şey yapamayacağını anladı. CHP'ye yakın medyaya teklif götürüyorlar. Ben bunu biliyorum. Ayrı bir parti kurmak için ciddi paralar ortaya koyuyorlar. Para hazır gel deniyor"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN