3 yaşındaki Alperen'in öldürülmesinde yeni karar

3 yaşındaki Alperen'in öldürülmesinde yeni karar

Kayseri'de birlikte yaşadığı Emel Öner'in 3 yaşındaki oğlu Alperen Ekinci'yi darp ederek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Harun Sezer'e verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istinafa taşınmıştı. Bir üst mahkeme olan Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'nce (İstinaf) onandı.

Kayseri'de birlikte yaşadığı Emel Öner'in 3 yaşındaki oğlu Alperen Ekinci'yi döverek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Harun Sezer'e verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'nce onandı.

Harun Sezer 1,5 yıldır birlikte yaşadığı Emel Öner'in oğlu Alperen Ekinci'yi darp ederek öldürdü. Sezer'in 'Yaralama' gibi suçlardan da sabıkası bulunuyor.

Anne Emel Öner ve Harun Sezer hakkında 'çocuğu ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürme' ve 'öldürmeye yardım etme' suçlarından dava açılıp tutuklama kararı çıkmıştı. Son görülen duruşmada ise Öner beraat ve tahliye edilirken Sezer Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası almıştı.

KATİLİN AVUKATI KARARA İTİRAZ ETMİŞTİ

Öldürülen Alperen Ekinci'nin babası Serdal Ekinci'nin avukatı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı, her iki sanığa verilen karara itiraz için Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvurdu. İtiraz dilekçesinde mahkemece verilen kararın usul ve yasaya aykırı olup, sanıkların suç işleme kastıyla gerçekleştirdikleri eylemleri nedeniyle cezalandırılmaları gerektiği belirtildi.

DOSYA BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ'NE TAŞINDI

Sanık ve müşteki avukatları, yerel mahkemenin kararını Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı. Dosyanın geldiği 1'inci Ceza Dairesi, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası alan Harun Sezer ile beraat eden Emel Öner ile ilgili kararını açıkladı. Ceza Dairesi tarafından usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delil ve işlemlerde herhangi bir eksikliğin olmadığı ve ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu belirtilerek, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karar onandı. Oy birliği ile alınan kararın, Yargıtay temyiz yolunun açık olmak üzere verildiği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN