3 yaşındaki Alperen'i döverek öldürmüştü: Türkiye'yi ayağa kaldıran cinayette karar

3 yaşındaki Alperen'i döverek öldürmüştü: Türkiye'yi ayağa kaldıran cinayette karar

Yargıtay, iki yıl önce Kayseri'de birlikte yaşadığı kadının 3 yaşındaki oğlunu öldüren sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onarken, anneye beraat verilmesini de onadı.

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde, annesinin birlikte yaşadığı Harun Sezer tarafından darp edilerek öldürülen 3 yaşındaki Alperen'in müşteki babası Serdal E, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile duruşma savcısı, Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, anne Emel Öner'in beraati yönündeki kararını önce istinafa, ardından Yargıtay'a taşıdı.

Sanıklardan Harun Sezer'in "canavarca hisle kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığı, anne Emel Öner'in ise beraat ettiği dosyaya bakan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi'nin hükmünün tüm dosya kapsamında hukuka uygun olduğunu belirterek, temyiz istemlerinin esastan reddine ve hükmün onanmasına karar verdi.

2-015.jpgHarun Sezer

NE OLMUŞTU?

Pınarbaşı ilçesi Güney Mahallesi'nde şüpheli Harun Sezer'in, bir süredir beraber yaşadığı Emel Öner'in 3 yaşındaki oğlu Alperen'i 15 Haziran 2020'de döverek öldürdüğü iddia edilmiş, zanlının kardeşinin ihbarı üzerine başlatılan çalışma sırasında çocuğun cansız bedeni evin karşısındaki mezarlıkta bulunmuştu.

Anne Emel Öner gözaltına alınırken, kaçan Harun Sezer, 8 gün sonra özel harekat polisinin de desteğiyle düzenlenen operasyonda, mahallede kullanılmayan bir evin bahçesindeki su kuyusunda yakalanmıştı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklardan Harun Sezer "canavarca hisle kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış, anne Emel Öner ise beraat etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN