4 köpek, 3 kediyi zehirleyerek öldüren caniden akılalmaz savunma: Kendilerini MİT'çi olarak tanıtanların dediklerini..

4 köpek, 3 kediyi zehirleyerek öldüren caniden akılalmaz savunma: Kendilerini MİT'çi olarak tanıtanların dediklerini..

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 4 köpek ve 3 kedinin zehirlenerek öldürüldüğü, 5 köpeğin ise tedavi altına alındığı olayla ilgili olarak 55 yaşındaki İbrahim Özlem, 72 saatlik kamera görüntüsü incelenerek tespit edildi ve yakalandı. Tutuklanan Özlem, mahkemedeki savunmasında "Kendilerini MİT'çi olarak tanıtanların dediklerini yaptım, sen bizden misin yoksa jandarmadan mı diye beni denemek istediler" dedi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bölgede yaşayanlar, 9 köpek ile 3 kediyi bitkin halde buldu. Ağızlarından salyalar akan hayvanlar için Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nden yardım istendi. Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Ambulansı (Petbulance) bölgeye sevk edildi.

Zehirlendiği tespit edilen hayvanlardan 1'i sahipli, 4 köpek ile 3 kedi, ekiplerin müdahalesine rağmen öldü. Bodrum Belediyesi Turgutreis Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde de 5 köpek tedaviye alındı. Zehirlenen köpeklerden 2'si tedavi edilip adreslerine bırakıldı, 3 köpeğin sağlık durumunun iyi olduğu, kısırlaştırma işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Köpeklerin tedavilerinin ardından yaşam alanlarına geri bırakılacağı belirtildi.

TAVUK PARÇALARINA TOZ ZEHİR KARIŞTIRMIŞ

Olayın ardından Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) özel ekip kurdu. Ekipler, bölgede bulunan 45 ayrı noktada bulunan kamera kaydını incelemeye aldı. 72 saatlik görüntüyü inceleyen ekip, şüphelinin İbrahim Özlem olduğunu belirledi. Ekipler, bir iş yerinde bekçilik yapan Özlem'in adresine operasyon düzenledi.

KOMPLO KURULDU

Operasyonda gözaltına alınan Özlem, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece 'evcil hayvanları kasten öldürme ve yaralama' suçundan tutuklanırken, adresinde yapılan aramada toz halinde zehir bulundu. Zehir karıştırdığı tavuk parçalarını sokak hayvanlarının bulunduğu alanlara bıraktığı belirlenen Özlem'in ifadesinde, "Ben bu konuyla ilgili olarak daha önce savcılıkta ifade vermiştim, o ifadem doğrudur. Aynen tekrar beyan ederim. Ben hayvanları zehirlemek kastı ile hareket etmedim. Kendilerini MİT'çi olarak tanıtanların dediklerini yaptım, sen bizden misin yoksa jandarmadan mı diye beni denemek istediler, beni zorladılar benim jandarmaya çalıştığını söylediler. Bana bir komplo kuruldu" dedi.

Özlem cezaevine sevk edildiği sırada basın mensuplarının "Sokak hayvanlarını neden öldürdünüz" sorusunu yanıtsız bırakırken, hayvanseverlerin tepkisiyle karşılaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN