7 sene önce öğrendi kısa sürede dünyaya açıldı! Geleneksel yöntemlerle yapılıyor, sosyal medyadan talep yağıyor

7 sene önce öğrendi kısa sürede dünyaya açıldı! Geleneksel yöntemlerle yapılıyor, sosyal medyadan talep yağıyor

7 sene önce merak sardı hobisi şimdilerde mesleği oldu. Kısa sürede dünyaya açılmayı Başaran Ahmet Yavuz Çetin geleneksel yöntemlerle yaptığı el işçiliğiyle büyük beğeni topluyor. Türkiye'den Afrika'ya kadar her noktadan sipariş alıyor sosyal medyadan gelen taleplere yetişemiyor.

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yaşayan emekli Ahmet Yavuz Çetin, 7 yıl önce öğrendiği su kabağı işleme sanatını hem tutku hem de gelir kapısına dönüştürdü. Geleneksel yöntemlerle işlediği su kabaklarını süsleyerek yurt içi ve yurt dışına gönderen Çetin, sosyal medyada yoğun ilgi görüyor.

SU KABAĞI İŞLEMEYİ VİDEOLARLA ÖĞRENDİ

Ahmet Yavuz Çetin, bu sanatı öğrenmek için internetteki videolardan faydalandığını ve ustalarla iletişime geçtiğini belirtiyor. “İlk başlarda amatörce başladım, tornavida ile su kabaklarını delerek süsleme yapıyordum. Ancak zamanla kendimi geliştirdim ve ortaya daha estetik işler çıkarmaya başladım” diyen Çetin, çevresindekilerin destekleriyle bu hobisini profesyonel bir işe dönüştürdü.

Su kabağından yaptığı süs eşyalarını birçok ülkeye satıyor

TÜRKİYE’DEN AFRİKA’YA KADAR TALEP VAR

Sosyal medya üzerinden yaptığı işleri tanıtan Çetin, kısa sürede Türkiye’nin dört bir yanından sipariş almaya başladı. Yurt dışından da büyük ilgi gören su kabakları, Almanya, İngiltere ve Afrika’daki ülkelere kadar gönderiliyor. Çetin, “Bugüne kadar yaklaşık 300’e yakın su kabağını işledim ve sattım. Hem yurt içinden hem de yurt dışından sipariş almaya devam ediyorum” ifadelerini kullandı.

Su kabağından yaptığı süs eşyalarını birçok ülkeye satıyor - Haberler - Yeşil Iğdır

BOŞ ZAMANLARINI SANATLA DEĞERLENDİRİN

Ahmet Yavuz Çetin, gençlere el sanatlarına yönelmelerini tavsiye ederek, “Boş zamanlarını el işleriyle değerlendirmelerini öneriyorum. Bu tür sanatlar hem kişiyi dinlendiriyor hem de üretkenlik sağlıyor” dedi.

Su Kabağından Yaptığı Süs Eşyalarını Birçok Ülkeye Satıyor

Kendi emeğiyle kısa sürede dünyaya açılan Çetin, geleneksel su kabağı işleme sanatını modern bir anlayışla birleştirerek, sanatını global pazara taşımayı başardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN