7. Uluslararası Finike Suluboya Festivali sona erdi

7. Uluslararası Finike Suluboya Festivali sona erdi

Finike Belediyesi ev sahipliğinde 1-4 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 7. Uluslararası Finike Suluboya Festivali, farklı ülkelerden sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerin ardından sona erdi. Festival kapsamında düzenlenen atölye çalışmaları ve eser sergisi, sanatseverleri bir araya getirdi.

Finike’nin kültür ve sanat yaşamına katkı sunmak amacıyla düzenlenen festival boyunca, Finike Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Şekerci Han’da çeşitli atölye ve sanat çalışmaları gerçekleştirildi. Farklı ülkelerden katılan sanatçılar, suluboya tekniğiyle hazırladıkları eserlerde Finike’nin doğal güzelliklerini ve Akdeniz’in renklerini tuvallere yansıttı.

Uluslararası katılımla kültürler arası etkileşime de olanak sağlayan festival, sanatçılar arasında yeni dostlukların kurulmasına katkıda bulunurken Finike’nin kültürel ve sanatsal yönünün uluslararası alanda tanıtılmasına da destek oldu. Dört gün süren program, kapanış etkinliği ve eser sergisinin ardından tamamlandı.

Festivalin kapanış programında konuşan Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, farklı ülkelerden sanatçıları Finike’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Geyikçi, “Farklı ülkelerden değerli sanatçılarımızı Finike’mizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Dört gün boyunca sanatın birleştirici gücünü hep birlikte yaşadık. Finike’mizin eşsiz doğasının ve Akdeniz’in güzelliklerinin sanatçıların eserleri aracılığıyla tuvallere yansıması bizler için ayrı bir gurur kaynağı oldu.” dedi.

Finike’nin doğal güzelliklerinin yanı sıra kültür ve sanat etkinlikleriyle de öne çıkan bir kent olması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Geyikçi, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen sanatçılara, organizasyon ekibine ve katılımcılara teşekkür etti. Geyikçi, Uluslararası Finike Suluboya Festivali’nin önümüzdeki yıllarda da devam ederek gelenekselleşmesini hedeflediklerini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN