AFAD duyurdu: Artvin'i şiddetli vurdu! Esenyalı isimli kuru yük gemisi karaya oturdu

AFAD duyurdu: Artvin'i şiddetli vurdu! Esenyalı isimli kuru yük gemisi karaya oturdu

AFAD, Artvin'in Hopa bölgesi için kritik uyarılarını yapsada bölgede etkili olan yağış ve fırtına felaketi getirdi. Bir kuru yük gemisi daha karaya oturdu. AFAD, Artvin'i vuran şiddetli fırtınada karaya oturan kuru yük gemisi için "Olay bölgesine AFAD, Sahil Güvenlik, Emniyet ve 112 ekipleri sevk edilmiştir. Söz konusu gemide mürettebatın tahliye çalışmaları devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Meteoroloji'nin uyarıları sonrası şiddetli yağış Rize, Artvin ve Trabzon'un doğu ilçelerini olumsuz etkiledi. Dereler taştı, heyelanlar meydana geldi. Rize- Güneysu kara yolunda 8 metre derinliğinde çukur oluştu.

Yağışların sürdüğü bölgede AFAD ve AKUT ekipleri, teyakkuz halinde bekletiliyor. Meteorolojiden yağışların, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendi.

kruu.jpg

BİR KURU YÜK GEMİSİ DAHA KARAYA OTURDU

AFAD'dan yapılan son açıklamada ise Artvin'de bir kuru yük gemisinin daha karaya oturduğu belirtildi.

"Artvin

Ülkemiz genelinde meydana gelen olumsuz hava koşullarına bağlı olarak şiddetli fırtına ve aşırı yağış meydana gelmiştir.

Bugün saat 10:00'da şiddetli fırtına nedeniyle Esenyalı isimli kuru yük gemisinin Artvin-Hopa kıyılarında karaya oturduğu ihbarı alınmıştır.

Olay bölgesine AFAD, Sahil Güvenlik, Emniyet ve 112 ekipleri sevk edilmiştir. Söz konusu gemide mürettebatın tahliye çalışmaları devam etmektedir.

Gelişmeleri takip ediyoruz. "

KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

AFAD yaptığı bir diğer açıklamada, gemideki 13 mürettebattan 6'sının kurtarıldığını ifade etti. Kurtarma çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken AFAD "7 mürettebatın kurtarma çalışmaları devam ediyor" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN