Başkentteki yangınların altından çıkan gerçek 'Pes' dedirtti

Başkentteki yangınların altından çıkan gerçek 'Pes' dedirtti

Ankara'da geçtiğimiz yıl meydana gelen yangınların yarısının sigara ve kibrit kaynaklı olduğu açıklandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri, 13.000 vakanın detaylarını paylaşarak vatandaşları ihmallere karşı uyardı. Prizde unutulan cihazlardan mesire alanlarındaki risklere kadar birçok konuda hayati uyarılarda bulunan Levent Çeri, tedbirin felaketleri önlediğini vurguladı.

Ankara genelinde meydana gelen yangın vakaları üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri, çarpıcı veriler paylaştı.

Geçen seneye dair istatistikleri değerlendiren Levent Çeri, başkentteki yangınların temel sebebinin insan kaynaklı hatalar olduğunu bildirdi.

İHMAL VE DİKKATSİZLİK 6.000 YANGINI TETİKLEDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri, ekiplerin 7 gün 24 saat teyakkuz halinde beklediğini ancak ortaya çıkan verilerin endişe verici olduğunu kaydetti.

Ankara sınırları içerisinde bir yılda müdahale edilen yaklaşık 13.000 yangının detaylarını aktaran Levent Çeri, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıl Ankara'da yaklaşık 13 bin yangına müdahale ettik.

Bu yangınların çıkış sebeplerini incelediğimizde, maalesef en büyük etkenin 'insan hatası ve ihmal' olduğunu görüyoruz.

Geçtiğimiz yıl müdahale ettiğimiz yangınların neredeyse yarısı, yani yaklaşık 6 bin vaka, sadece sigara izmariti ve kibrit kaynaklı çıkmıştır."

ankarada-en-cok-yangin-neden-cikiyor-5.jpg
Levent Çeri

ELEKTRİKLİ CİHAZLAR VE PRİZLER BİNALARI TEHDİT EDİYOR

Kapalı alanlardaki risklere de değinen Levent Çeri, yangınların yüzde 10'undan fazlasının elektrik tesisatındaki sorunlardan veya prizlerde bırakılan cihazlardan kaynaklandığını vurguladı.

"Sadece bir şarj aleti, bir şey olmaz" düşüncesinin yanlışlığına dikkat çeken Çeri, prizde takılı kalan cihazların aşırı ısınma sonucu tüm binayı küle çevirebileceğini belirtti.

TATİL YOLCULUĞU ÖNCESİ HAYAT KURTARAN ÖNLEMLER

Sıcaklıkların artmasıyla beraber başlayacak tatil dönemi için vatandaşlara uyarılarda bulunan Levent , evinden uzun süre ayrılacak olanların tesisatlarını kontrol etmesi gerektiğini söyledi.

Yolculuk öncesinde su ve doğalgaz vanalarının kapatılmasını, sürekli çalışması gerekmeyen bir cihaz yoksa elektrik şalterlerinin ise indirilmesini hayati bir önlem olarak niteledi.

ankarada-en-cok-yangin-neden-cikiyor-3.jpg

EYMİR VE MOGAN GÖLLERİNDE SIFIR TOLERANS DÖNEMİ

Eymir Gölü ve Mogan Gölü gibi doğanın armağanı olan alanların korunması gerektiğinin altını çizen Levent Çeri, buralarda yere atılan küçük bir sigara izmaritinin rüzgarla birlikte büyük bir orman yangınına dönüşebileceğini hatırlattı.

Doğada sigara izmariti ve bilinçsizce yakılan ateşler konusunda 'sıfır tolerans' prensibiyle hareket edilmesi gerektiğini, bu ihmallerin ciğerlerimizi yaktığını dile getirdi.

KONAKLAMA TESİSLERİ VE SİTELER İÇİN YANGIN ALARMI

Yaz mevsimi öncesinde işletmelere ve site yönetimlerine de sorumluluk yükleyen Levent Çeri, yangın alarm sistemlerinin bakımlarının aksatılmamasını istedi.

Yangın merdivenlerinin her an tahliyeye uygun tutulması gerektiğini belirten Levent Çeri, şöyle konuştu:

"Unutmayalım ki, yangınların en büyük sebebi dikkatsizliktir.

Alınacak küçücük bir önlem, büyük acıları ve felaketleri önler.

Ankara itfaiyesi olarak bizler görevimizin başındayız ancak en iyi itfaiyeci, tedbirini alan bilinçli vatandaştır."

ankarada-en-cok-yangin-neden-cikiyor-1.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN