Antalya'da Rus ailenin Eczane tanıtımına soruşturma: İlaçların daha ucuz olduğunu iddia ettiler

Antalya'da Rus ailenin Eczane tanıtımına soruşturma: İlaçların daha ucuz olduğunu iddia ettiler

Antalya'nın Kemer ilçesinde, Rus ailenin Youtube kanalından tanıtımını yaptıkları eczanede ilaçların daha ucuz olduğunu anlatıp, diğer eczanelerle ilgili olumsuz cümleler kurması üzerine, Antalya Eczacı Odası Başkanı İsmail Erçin tarafından soruşturma başlatıldı. Başkan Erçin, eczanelerin reklam yapmasının yasak olduğunu belirtti.

Antalya'nın Kemer ilçesinde, Rus ailenin Youtube kanalından tanıtımını yaptıkları eczanede ilaçların daha ucuz olduğunu anlatıp, diğer eczanelerle ilgili olumsuz cümleler kurması üzerine, Antalya Eczacı Odası Başkanı İsmail Erçin tarafından mevzuata uygun olarak soruşturma başlatıldı. Başkan Erçin, eczanelerin reklam yapmasının yasak olduğunu belirterek, Haysiyet Divanı'nın eczaneyle ilgili kararının çok yakında verileceğini söyledi.

2-016.jpg

SAVAŞ SONRASI ANTALYA'YA YOĞUN GÖÇ

Antalya, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sonrası, iki ülkeden de göçün en yoğun yaşandığı illerden biri oldu. Konyaaltı, Kemer, Muratpaşa, Alanya başta olmak üzere, ağırlıklı sahil ilçelerine hem Rusya hem Ukrayna'dan göç yaşandı. Savaş sonrası Rus ve Ukraynalıların kente aşırı göçü, ev fiyatları ve kiralarda astronomik artışlara yol açtı.

Halen ulaşım sorunu yaşanan kentin trafiğinde de Rus ve Ukrayna plakalı araç sayısında ciddi artış oldu. Rus ve Ukrayna plakalı araçların korsan taksicilik yaptıkları da ortaya çıktı. Rus ve Ukraynalıların kuaförlükten emlakçılığa, evde yemek yapıp satmaktan, evlerini günübirlik otel gibi kiralamaya, birçok sektörde kaçak ve kayıt dışı faaliyet gösterdiği belirlendi.

3-006.jpg

ECZANE TANITIM REKLAMI YAPMAK YASAK!

Rus bir ailenin Youtube kanalında Kemer'deki bir eczanenin tanıtımını yapması, eczacıların tepkisine neden oldu. 6197 Sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun'a aykırı olduğu belirtilen tanıtım filmi sebebiyle Kemer'deki eczane sahipleri, Antalya Eczacı Odası'na şikayette bulundu. Rus aile, ilçedeki diğer eczanelerin daha pahalı satış yaptığı yönündeki açıklamalar nedeniyle soruşturma altında. Başkan Erçin, benzer olayların bazen yaşanabildiğini ifade etti. Eczacıların kart dağıtmasının da yasak olduğunu belirten Erçin, daha önce 15 gün ve üç gün kapatma cezası alanlar olduğunu ve uyarı cezası verildiğini söyledi.

4-003.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN