Aydın'da orman yangını: 11 helikopter ve 6 uçakla müdahale

Aydın'da orman yangını: 11 helikopter ve 6 uçakla müdahale

Aydın’ın Kuyucak ilçesine bağlı Gencelli köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangını kontrol altına almak için ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.

Aydın’ın Kuyucak ilçesi Gencelli köyü yakınlarındaki ormanlık alanda, saat 14.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

SARP ARAZİ MÜDAHALEYİ ZORLAŞTIRIYOR

Yangının meydana geldiği bölgenin dağlık ve sarp arazi yapıda olması, kara ekiplerinin söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangının çevre alanlara sıçramasını önlemek amacıyla yoğun çalışma yürütüyor.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA 220 PERSONEL KATILIYOR

Alevleri kontrol altına almak amacıyla bölgede konuşlandırılan müdahale unsurları şu şekilde:

Hava Unsuru: 11 helikopter ve 6 uçak

Kara Araçları: 40 arazöz, 5 su tankeri ve 3 dozer

Personel Sayısı: 220 söndürme işçisi ve teknik personel

Ekiplerin rüzgarın etkisiyle yayılan yangını kontrol altına alma çalışmaları aralıksız sürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN