Başkan Bozbey: “10 binden fazla gence 162 milyon TL’nin üzerinde destek sağlıyoruz”

Başkan Bozbey: “10 binden fazla gence 162 milyon TL’nin üzerinde destek sağlıyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BURSKOOP aracılığıyla mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile üniversite öğrencilerine sağladıkları eğitim desteklerinin ilk taksit ödemelerini Aralık ayında gerçekleştireceklerini duyurdu. Başkan Bozbey, “Eğitim desteği için ayırdığımız bütçe 162 milyon TL’yi aşıyor. Böylelikle 10.000’in üzerinde öğrencimize eğitim desteği sunacağız” dedi.

“Sizlerin hayalleri, Bursa’nın yarınlarını şekillendiriyor”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile üniversitelerde eğitim gören gençlere destekleri artırmaya devam edeceklerini söyledi. Geçtiğimiz Ekim ayında 15 bin 721 başvuruyla eğitim desteğine büyük ilgi gösterildiğini hatırlatan Başkan Mustafa Bozbey, “Bu bizim için çok anlamlı. Çünkü biliyoruz ki sizlerin hayalleri ve hedefleri, Bursa’nın yarınlarını şekillendiriyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız, Bakanlık kriterlerine uygun olarak incelemeyi tamamladı. Şimdi ise BURSKOOP aracılığıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine Aralık, Mart ve Haziran aylarında 3’er aylık periyotlarla eğitim desteğini gerçekleştireceğiz. Meslek lisesi öğrencilerine toplam 9.000 TL, üniversite öğrencilerine ise toplam 18.000 TL destek sağlayacağız. Eğitim desteği için ayırdığımız bütçe 162 milyon TL’yi aşıyor. Böylelikle 10.000’in üzerinde öğrencimize eğitim desteğini sunacağız” dedi.

“Her zaman yanınızdayım”

Başvuru sonuçlarının cep telefonu mesajı ile iletileceğini ve web sitesinden de sonuçlara ulaşılabileceğini belirten Başkan Bozbey, “Eğitime yatırımın, en değerli yatırım olduğunu biliyoruz. Bursa’da eğitime verdiğimiz bu desteği birlikte büyütmeye ve daha çok gencimize ulaşmaya devam edeceğiz. Çünkü Bursa, siz gençlerle daha güçlü. Başarıya giden yolda, attığınız her adımda, daima yanınızdayım” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN