Sakarya'nın Geyve ilçesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle Bilecik’in Osmaneli ilçesine kadar yayılan orman yangınıyla mücadele tüm hızıyla sürüyor. Yangının boyutu, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’in sosyal medya hesabından paylaştığı çarpıcı görüntülerle kamuoyunun gündemine oturdu. Görüntülerde, alevlerin dönerek gökyüzüne yükseldiği ve adeta bir “yangın hortumu” oluşturması dikkat çekti.
Sakarya’daki orman yangını 24 saati aştı: Alevler Bilecik’e yaklaştı
Karacabey, yangının şiddetini anlatan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Hiç acıkmayan, yorulmayan, dinlenmeyen bir düşmanla karşı karşıyayız. Kahramanlarımızın ise bu düşmana karşı en büyük motivasyonu, yeşil vatana olan sevdaları. Sizlerin yürekten desteği, kahramanlarımızın ise cesareti ile bu düşmanı alt edecek, birlikte başaracağız."
Hiç acıkmayan, yorulmayan, dinlenmeyen bir düşmanla karşı karşıyayız. Kahramanlarımızın ise bu düşmana karşı en büyük motivasyonu #YeşilVatan'a olan sevdaları.
— Bekir KARACABEY (@BekirKARACABEY_) July 21, 2025
Sizlerin yürekten desteği, kahramanlarımızın ise cesareti ile bu düşmanı alt edecek, birlikte başaracağız. pic.twitter.com/gRLVipIe5F
Yangın, Sakarya-Bilecik sınırında geniş bir alana yayılırken, karadan ve havadan müdahale devam ediyor. Alevlerin yerleşim yerlerini tehdit etmesini engellemek için ekipler yoğun çaba sarf ederken, kontrol altına alma çalışmalarının gün boyu süreceği bildirildi.
BİLECİK’TE SEFERBERLİK
Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı da bölgede yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Subaşı, “Sakarya sınırından başlayarak Osmaneli ilçemize doğru ilerleyen ve Demirköy-Kurtköy bölgelerinde devam eden orman yangınlarına karşı tüm gücümüzle sahadayız” diyerek, belediye ekiplerinin ilgili kurumlarla koordineli biçimde müdahalede bulunduğunu belirtti.
YUMAKLI: ÖNÜMÜZDEKİ 12 SAAT KRİTİK
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bilecik ve Sakarya’daki yangınlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yumaklı Sakarya için rüzgarla etkinin büyümeye devam ettiğini bildirirken ‘Önümüzdeki 12 saat kritik’ dedi. Yumaklı, "Bilecik Kurtköy'de dün 16.51'de orman dışı alanda başlayıp ormana sirayet eden yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor" ifadelerini kullandı.
Yangının neden çıktığına dair resmi açıklama henüz yapılmazken, bölge halkı uyarılarla tedbirli olmaya çağrıldı. Uzmanlar, yüksek hava sıcaklıkları ve kuvvetli rüzgarın yangın riskini artırdığına dikkat çekiyor.
