Bodrum'da eylül temmuzu aratmadı: Sezon kasıma kadar sürecek

Bodrum'da eylül temmuzu aratmadı: Sezon kasıma kadar sürecek

Eylül ayının temmuz ayını aratmayan sıcaklarla devam etmesi Bodrum'da yaz sezonu uzattı. Kavurucu sıcakların geldiği ilçede hava sıcaklığı 38 derecelere kadar ulaştı. Bodrum’da yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz de, bu yıl sezonun Kasım ayına kadar sürebileceğini ifade etti.

Sonbahar geldi ama soğuk hava yerine kavurucu sıcaklar ülke genelinde etkisini sürdürüyor. Bodrum'da da sıcak hava etkisini gösteriyor.

İlçede hava sıcaklığı 38, deniz suyu sıcaklığı ise 25 dereceye kadar yükseldi. Az sayıda yerli turist tatil yaparken, yabancı turistlerde ise artış görüldü. Denize girenlerin yanı sıra Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro ve Myndos kapısını da gezen turistler sıcak havanın tadını doyasıya yaşadı.

Kavurucu sıcakların yeniden geldiği Bodrum’da yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti. haftasonu ise sahiller doldu taştı. Deniz, kum ve güneşin tadını çıkaran vatandaşlar son baharda denize girmenin keyfini doyasıya yaşadı.

SEZON KASIMA KADAR SÜREBİLİR

Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, bu yıl sezonun Kasım ayına kadar sürebileceğini ifade ederek, “Yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda, sezonun Kasım ayının ilk haftasına kadar süreceğini tespit ettik. Diğer yandan İrlanda ve İngiltere uçuşları gelmeye devam edecek Aralık ayının sonuna kadar. Geçen sene ile bu sene arasından yapacağımız karşılaştırma sonucunda 2023 yılında deniz ve hava yoluyla gelen turistte 95 bin artış gözlemlenmiştir. Bu artış çok kötü değil keşke daha da yükselte bilseydik bu rakamları.

Her şeye rağmen tüm olumsuzluklara rağmen Bodrum vaz geçilmez bir destinasyon olduğunu bir çok kez ispatlamıştır. Hizmetiyle, havasıyla, doğasıyla her zaman hem Türkiye’nin hem de dünyanın en güzel şehirlerinden biridir. İç hatlarda yoğunluklar azaldı, okulların ve üniversitelerin açılmasıyla. İç pazardaki yaz sezonu bitti denilebilir. Avrupa’da, Rusya’da, İngiltere’de olduğu gibi uçuşlar halen devam etmektedir. Bu iyiye bir işarettir. Umarım bu artış devam edere bizlerde bu artışın devam edeceğini düşünmekteyiz. Biz kurvaziyer turizmini çok önemsiyorduk. Geçen seneye bakıldığında yüzde 50 bir artış söz konusu. 2024 programına da bakıldığında kurvaziyer artışları devam edecek" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN