Burası Texas değil İstanbul! Bir gecede üç silahlı saldırı

Burası Texas değil İstanbul! Bir gecede üç silahlı saldırı

İstanbul'da dün akşam saatlerinde üç ayrı silahlı saldırı meydana geldi. Küçükçekmece ve Bahçelievler ilçelerinde gruplar arasında silahlı çatışma yaşanırken, Çekmeköy ilçesinde de bir tekel bayisine saldırı düzenlendi.

Bireysel silahlanmanın yaygınlaşmasıyla beraber uzun süredir Türkiye'de çeteleşme ve sokak çatışmaları yaşanıyor. Vatandaşın güvenlik endişesi büyürken, dün akşam saatlerinde İstanbul sokaklarında üç ayrı silahlı saldırı meydana geldi.

KÜÇÜKÇEKMECE

İlk olay, saat 21.00 sıralarında Küçükçekmece'nin İnönü Mahallesi, 2. Erguvan sokakta meydana geldi. İddiaya göre aralarında husumet bulunan komşusunu sokakta gören bir kişi, 2'inci kattaki evinin balkonundan hakaret etmeye başladı. Karşılıkla hakaretlerin ardından eve giren vatandaş, içeriden aldığı cam bardak ve kavanozları komşusuna atmaya başladı. Tartışmanın uzaması üzerine tekrar içeri giren vatandaş bu sefer komşularına silahla ateş etmeye başladı.

2.jpg

Komşularının da silahla karşılık vermesi üzerine komşular arasında bir süre çatışma yaşandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Silahlı çatışmaya karıştığı belirlenen komşular gözaltına alındı. Yaşanan çatışma anları, cep telefonu kamerasına yansıdı.

BAHÇELİEVLER

Diğer çatışma, saat 22.30 sıralarında Bahçelievler'in Şirinevler Mahallesi, İncesu Sokak'ta yaşandı. İddiaya göre otomobil içinde bulunan 3 şüpheli, bir kişiyi takip etmeye başladı. Bir süre sonra otomobilde bulunan iki kişi yaya olarak takibe devam etti. Bir süre sonra ise şüpheliler takip ettikleri vatandaşa silahla ateş etmeye başladı. Saldırıya uğrayan kişinin de karşılık vermesi üzerine sokak ortasında çatışma çıktı. Şüphelilerin olay yerine geldiği otomobil hazla olay yerinden kaçarken, saldırıyı gerçekleştiren iki kişi ise olay yerinden yaya olarak kaçtı.

2-001.jpg

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Saldırıya uğrayan ve yaralanan bir kişi sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi. Polis, saldırıyı gerçekleştiren 3 kişinin yakalanması için çalışma başlatırken, saldırganların kaçtığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

ÇEKMEKÖY

Son olarak da Çekmeköy'ün Ekşioğlu Mahallesi Kur'an Kursu Caddesi üzerindeki tekel bayisine, bir otomobilden kişi ya da kişilerce silahlı saldırı gerçekleşti. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Saldırıda O.T. ve T.E. yaralandı. Yaralı O.T, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

1-006.jpg

Olay yeri inceleme ekipleri saldırının gerçekleştiği bölgede bir süre çalışma yaptı. Emniyet ekiplerinin saldırıyı düzenleyen kişi ya da kişilerin yakalanmasına ilişkin çalışmaları devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN