Çeşme'de su krizi: Kesinti süresi uzatıldı

Çeşme'de su krizi: Kesinti süresi uzatıldı

Çeşme'ye su sağlayan Kutlu Aktaş Barajı'ndaki seviyenin kritik düzeylere inmesi üzerine, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) su kesintilerinin süresini 7 saatten 10 saate çıkardı.

Türkiye'nin önemli turizm destinasyonlarından Çeşme'de su krizi derinleşiyor. İlçenin ana su kaynağı olan Kutlu Aktaş Barajı'ndaki su seviyesinin kritik eşiğin altına düşmesi nedeniyle, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) tarafından uygulanan su kesintilerinin süresi uzatıldı.

İZSU'dan yapılan son açıklamaya göre, yaz aylarında artan nüfusun su talebini karşılayabilmek için daha önce günde 7 saat olarak uygulanan su kesintisi, artık günde 10 saat olarak uygulanacak. Kesintiler, 31 Temmuz Perşembe saat 23.00 ile 1 Ağustos Cuma günü saat 09.00 arasında başlatıldı ve ilerleyen günlerde de aynı saat aralıklarında devam edecek.

BARAJDAKİ SU SEVİYESİ TEHLİKE SİNYALİ VERİYOR

İlçenin su ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Kutlu Aktaş Barajı'ndaki doluluk oranı, kuraklık ve aşırı tüketim nedeniyle endişe verici seviyelere geriledi. Bu durum, Çeşme'deki turizm sezonunu ve bölge halkını olumsuz etkiliyor. İZSU, su kesintisi planlamasında herhangi bir değişiklik olması durumunda kamuoyuna bilgi verileceğini belirtti.

Daha önce 24 Temmuz'da başlayan ve 23.00 ile 06.00 saatleri arasında uygulanan 7 saatlik kesintiler, yaşanan su sıkıntısının boyutlarının büyümesiyle birlikte 10 saate çıkarılmış oldu. Yetkililer, bölge sakinlerini ve tatilcileri su tüketimi konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyor.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN