Çocukken hobi olarak başladı şimdi mesleği oldu! Çankırılı genç dededen meslek zengini:Yurt içi kadar yurt dışından da talep çok

Çocukken hobi olarak başladı şimdi mesleği oldu! Çankırılı genç dededen meslek zengini:Yurt içi kadar yurt dışından da talep çok

Çankırı’da yaşayan Akif Metin, dedesinin bıraktığı çiftlikte hobi olarak yaptığı işi şimdi meslek edindi. Büyükbaş hayvan yetiştiren Metin, Türkiye’nin çeşitli illerinden aldığı siparişleri yetiştirmeye çalışıyor…

Çankırılı Akif Metin, rahmetli dedesinden kalan çiftliğe ilkokul çağlarında hobi olarak adım attı. Yıllar içinde işi iyice öğrenen Metin, şimdi hayvancılığı meslek edindi.

DEDE MİRASI MESLEK

Dedesinin miras olarak bıraktığı çiftlikte hayallerini gerçekleştiren Metin, büyükbaş hayvanlarını bin bir emekle yetiştiriyor. Hayvanlarına gözü gibi bakan Metin bunun karşılığını da fazlasıyla alıyor. Meslekte kendini her geçen gün daha da geliştiren Metin, farklı büyükbaş ırklarından talep almaya başladı. Metin, yetiştirdiği büyükbaşları Türkiye’nin farklı bölgelerindeki büyük çiftlikler ile firmalara satıyor.

hobi-olarak-basladigi-hayvancilik-meslegi-oldu1

BU HAYVANLAR GELİŞİMİNİ HIZLI TAMAMLIYOR

Mesleğiyle ilgili konuşan Metin, “Daha çok, Çankırı’da üretilen kaliteli buzağıları çiftliğime katarak Türkiye’nin diğer bölgelerindeki büyükbaş besi çiftlikleri ile farklı firmalara yolluyorum. Genellikle aldığımız hayvanlar etçil ırklar, simental, limuzin, şarole üretimi yapılıyor. Erkekleri besicilere temin ediyorum, dişi olanları da damızlık ayırıyorum. Diğer illerden damızlık talep eden üreticilere de burada temin ediyorum. Bu hayvanlar yaylada doğup yetiştiği için dengeli sütlerini emen ve gelişimini hızlı tamamlayan hayvanlar” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN