'Deprem cenazeleri' sözleriyle büyük tepki toplamıştı: İmam Akyiğit'e Diyanet'ten soruşturma

Vaazda depremde ölenlerin cenazelerinin pis koktuğu ancak içlerinden bir Surelinin cenazesinin mis koktuğu yönündeki ifadeleri ile sosyal medyada büyük tepki toplayan Tahir Büyükkörükçü Camii imamı Seyfullah Akyiğit'e Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Konya'daki Tahir Büyükkörükçü Camii'nde görev yapan imam Seyfullah Akyiğit'in, cemaate vaaz verirken, Hatay'da depremde ölenlerin cenazelerinin kötü koktuğu, ancak içlerinde bulunan bir Suriyelinin cenazesinin kokmadığı, hatta mis gibi koktuğu yönündeki sözleri, sosyal medyada büyük tepki topladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imamın sözleri hakkında inceleme başlatıldı. Diyanet'ten yapılan açıklamada, "Konya ilimizde görev yapan bir personelimizin sosyal medya mecralarında yer alan ifadelerine ilişkin Başkanlığımız tarafından inceleme başlatılmıştır" denildi.

Seyfullah Akyiğit, Tahir Büyükkörükçü Cami’nin YouTube kanalı ve Instagram hesabında yer alan konuşmasında Hatay depremiyle ilgili şu sözleri kullandı:

“Hatay depremi oldu biliyorsunuz, orada hoca kardeşlerimiz bizzat yaşadıkları olayı şöyle anlatıyorlar. 3-5 hafta geçti, cenazeleri yıkıyoruz, tabi cenazeler kokmaya başladı. İçinden bir tane cenaze çıktı, hiçbir kötü pis yok, hatta içinden mis gibi koku geliyor. Araştırdık, sorduk Suriyeli bir kardeşimizmiş”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN