Edirne esnafından Bulgarlara PCR kampanyası

Edirne esnafından Bulgarlara PCR kampanyası

Bulgaristan, ülkede Kovid-19 vakalarının artması nedeniyle Türkiye'den girişlerde PCR testi zorunluluğuna geçmişti. Bu durum Edirneli esnafı zor duruma düşürdü. Müşterileri azalan esnaf çözümü Bulgarlara PCR kampanyası yapmakta buldu. Bin TL ve üzeri alışverişlerde test ücretini esnafın karşılayacağı duyuruldu.

Bulgaristan'da artan Kovid-19 vakaları nedeniyle Bulgaristan Sağlık Bakanlığı yeni tedbirler almış ve ülkeye girişlerde PCR testi istemeye başlamıştı. Türk lirasının, döviz karşısında değer kaybetmesiyle Bulgarlar Edirne'ye alışverişe akın etmişti. Ancak PCR test ücreti nedeniyle Bulgaristan'dan Edirne'ye gelişler azaldı. Edirne esnafı da çareyi PCR testi kampanyası yapmakta buldu.

BİN TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERDE PCR TESTİ BİZDEN

PCR ücretinin maliyetinden dolayı Bulgaristan vatandaşları Edirne’ye gelmeyince kent esnafı, kampanya başlattı. Bin TL ve üzeri alışverişlerde PCR test ücretini karşılayacaklarını açıklayan Edirne esnafından Ahmet Ezer, Bulgaristan vatandaşlarının PCR testi nedeniyle Edirne’ye gelmediklerini bu kampanyanın olumlu olacağını düşündüğünü söyledi. Ezer, Türk vatandaşlarına da aldıkları ürünlerde yüzde 15 indirim uygulayacaklarına değindi.

3816845.jpg

ULUS PAZARI'NIN O ESKİ HALİNDEN ESER YOK

PCR zorunluluğu başlayınca Edirne’ye gelen Bulgaristan vatandaşlarının sayısı yok denecek kadar azaldı. PCR zorunluluğu öncesi Edirne’ye akın eden Bulgaristan vatandaşları Ulus Pazarında adeta adım atacak yer bırakmıyordu. Ulus Pazarı son ayların en sakin gününü yaşadı.

“Müşterilerin yüzde 99’u Bulgar vatandaşlardı”
Pazarcı esnafı Mehmet Yıldırım, müşterilerinin yüzde 99’unu Bulgaristan vatandaşlarının oluşturduğunu ancak Bulgaristan vatandaşları artık gelmeyince pazarın boş kaldığını söyledi. Bir başka pazarcı esnafı Gökhan Filibeli de, işlerinin çok durgun olduğunu ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN