Hayat pahalılığının en fazla arttığı şehir İstanbul oldu

Hayat pahalılığının en fazla arttığı şehir İstanbul oldu

Uzun süredir ekonomik kriz yaşayan Türkiye, sorunlarını aşamıyor. Yeni atanan bakanların izleyeceği strateji ise merak konusu. ECA International, kentleri hayat pahalılığına göre sıraladığı Hayat Pahalılığı Raporu'na göre son bir yılda hayat pahalılığının en fazla arttığı şehir İstanbul oldu.

İktidarın yanlış politikaları nedeniyle Türkiye büyük bir krizin pençesinde. Krizi derinden hisseden vatandaşlar zorlu koşullarda yaşam mücadelesi veriyor. Hayat pahalılığı ise krizin boyutunu gösteriyor. Ülkeleri dışında çalışanlar için danışmanlık hizmetleri sağlayan ECA International, kentleri hayat pahalılığına göre sıraladığı Hayat Pahalılığı Raporu'nun sonuçlarını açıkladı.

Listede hayat pahalılığının bir yılda en fazla arttığı şehir İstanbul oldu. İstanbul geçen yıla göre 95 sıra yükselerek dünyanın en pahalı 108'inci kenti oldu.

'ARTIŞIN TEMEL SEBEBİ ERDOĞAN'IN POLİTİKALARI'

BBC Türkçe'de yer alan habere göre ECA International'ın Üretimden Sorumlu Yöneticisi Steven Kilfedder, bu yükselişle ilgili olarak, "Şehir Ukrayna'daki savaştan etkilendi ancak artışın temel sebebi yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi politikaları sonucunda fiyatların yüzde 80'e yakın artması oldu. Kiralar, özellikle Şubat ayındaki depremler nedeniyle yerlerinden edilen Türk vatandaşlarının etkisiyle yükseldi." dedi.

Avrupa'daki şehirlerin yüzde 54'ünün hayata pahalılığındaki artış nedeniyle listede üst sıralara yükseldiği belirtiliyor.

ECA International'a göre Avrupa'nın en pahalı 10 şehri şu şekilde:

Cenevre, İsviçre

Londra,Birleşik Krallık

Zürih, İsviçre

Bern, İsviçre

Kopenhag, Danimarka

Moskova, Rusya

Oslo, Norveç

Lüksemburg Şehri, Lüksemburg

Dublin, İrlanda

Amsterdam, Hollanda

ECA International'a göre dünyanın en pahalı 10 şehri şu şekilde:

New York, ABD

Hong Kong, Hong Kong

Cenevre, İsviçre

Londra,Birleşik Krallık

Singapur, Singapur

Zürih, İsviçre

San Francisco, ABD

Tel Aviv, İsrail

Seul, Güney Kore

Tokyo, Japonya

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN