İBB Kadın Destek Hattı'na binlerce mağdur başvuru yaptı

İBB Kadın Destek Hattı'na binlerce mağdur başvuru yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 'Kadın Destek Hattı' aracılığıyla son bir yılda 3 bin 808 mağdura destek oldu. İstanbul genelinde faaliyet gösteren Kadın Destek Hattı, 444-80-86 telefon numarasından dört farklı dilde hizmet veriyor. İşte, İBB Kadın Destek Hattı iletişim bilgileri...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 2020 yılında hayata geçirdiği 'Kadın Destek Hattı' binlerce mağdura yardımcı oldu. 444-80-86 numarası üzerinden Türkçe, İngilizce, Kürtçe ve Arapça dillerinde 7 gün 24 saat boyunca hizmet veren 'Kadın Destek Hattı' pek çok dezavantajlı kesime aynı anda hizmet vermeyi sürdürüyor.

İBB KADIN DESTEK HATTI NEDİR, NUMARASI KAÇ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım 2020 tarihinde aile içi şiddete maruz kalan kadınlara gerekli desteğin sağlanması amacıyla 'Kadın Destek Hattı'nı hizmete aldı. Kadın Destek Hattı'na başvuran mağdurlara, psikososyal ve hukuksal danışmanlık hizmetleri sağlanıyor.

Kadın Destek Hattı'na bir yılda başvuran 3 bin 808 mağdura destek sağlandı. İBB'nin Kadın Destek Hattı 444-80-86 numaralı hatta Türkçe, İngilizce, Kürtçe, Arapça olmak üzere dört dilde 7/24 hizmet veriyor.

"KADIN VE ŞİDDETİ YAN YANA KONUŞMAK UTANÇ VERİCİ"

'Kadın Destek Hattı'nın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 'kadın' ve 'şiddeti' yan yana konuşmanın utanç verici olduğunu vurgulayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Cinsiyet eşitsizliği, erkeklerin kadına yönelik şiddet suçları, (bunları 21 yüzyılda konuşuyoruz) her geçen gün azalacağı yerde, daha fazla yer buluyor. Daha fazla can sıkıcı olaylar ya da ortamlar yaşıyoruz. Açıkçası gitgide de büyüyor. İstatistikler de böyle gösteriyor. Bu anlamda hem Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun, hem İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamalar var. Bizim de yaptığımız araştırmalar var. Tüm istatistikler gösteriyor ki, hızlı aksiyon göstermemiz gereken bir alanı konuşuyoruz. Toplu bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç var."

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİR İHTİYAÇ"

Toplumun içerisinde kadının yerini güçlü kılmanın hayati önem taşıdığını belirten İmamoğlu, "Güzel şehrimizin adını taşıyan İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemiz gündeme getirildi. Şiddetin olduğu ortamda bunu konuşmak, hepimiz adına üzücü. İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmek gündeme geldiğinde, yine en ön saflarda kadınların önemli bir mücadelesini hep birlikte izledik. Bu ihtiyaç, Türkiye'de yaşananlardan dolayı doğuyor" dedi.

"YEREL YÖNETİMLERİN BÜYÜK SORUMLULUĞU VAR"

İBB Sosyal Politikalar Koordinatörü Zelal Yalçın, 'Kadın Destek Hattı' projesinin ortaya çıkış sürecini şöyle anlattı: "Yerel yönetimlerin kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda geniş bir sorumluluğu ve aynı zamanda kaynakları olmasına rağmen İBB 2019 seçimleri öncesinde şiddet alanında neredeyse hiçbir şey yapmamıştı. Bu eksikliğin farkında olarak seçim kampanyasında şiddetle mücadele ve kadınların çok yönlü desteklenmesini öncelikli konu olarak önümüze aldık.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede öncelikli adımı pandemi döneminde atarak kadın dayanışma evini hizmete açtık. Geçtiğimiz 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde de Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce 7 gün 24 saat hizmet veren Kadın Destek Hattı'nı devreye aldık."

ŞİDDETE MARUZ KALAN KADINLARIN BAŞVURABİLECEĞİ KURUMLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN