İBB'den dev eğitim desteği: 90 bin kız öğrenciye 3 bin 500 TL ödeme

İBB'den dev eğitim desteği: 90 bin kız öğrenciye 3 bin 500 TL ödeme

İstanbul'da dar gelirli ailelerin okul yükünü hafifletmek için harekete geçen yerel yönetim, 8,7 milyar TL büyüklüğündeki dev eğitim paketini devreye alıyor. 50 bin öğrenciye kırtasiye seti, 90 bin kız çocuğuna 3 bin 500 TL nakdi ödeme ve binlerce haneye beslenme desteği sunan proje, sosyal yardımlarla fırsat eşitliğini büyütüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2026-2027 eğitim-öğretim döneminde dar gelirli haneleri rahatlatmak amacıyla devasa bir sosyal destek paketi açıkladı.

Megakent genelinde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik hazırlanan yardım planı kapsamında, 50 bin öğrenciye toplam 125 milyon TL değerinde kırtasiye ve eğitim seti ulaştırılacak.

Yeni eğitim yılı boyunca hayata geçecek dev hamlenin toplam bütçesi 8,7 milyar TL düzeyine ulaşıyor.

KIZLAR OKUSUN DİYE PROJESİNE 315 MİLYON TL KAYNAK

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve kız çocuklarının okul hayatını güvenceye almak isteyen belediye yönetimi, 'Kızlar Okusun Diye' projesinin etki alanını bu dönem belirgin şekilde genişletti.

Geçmiş dönemlerde sadece ilkokul birinci sınıfa başlayanları içine alan uygulama, yeni takvimle beraber ilkokul 1., 2., 3. ve 4. sınıfların tamamını kapsıyor.

Bu genişleme sayesinde 90 bin kız çocuğunun hesabına tek seferde 3 bin 500 TL nakdi ödeme yatacak.

Kız çocuklarının ders sıralarından uzaklaşmasını engellemeyi hedefleyen bu özel yardım adımı için belediye kasasından tam 315 milyon TL çıkacak.

ibb-ogrenci-destegi-kimlere-verilir.jpg

238 BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİYE EĞİTİM DESTEĞİ ULAŞTI

Sosyal yardımların geçmişine ve sahadaki dağıtım ilkelerine değinen İBB Başkanvekili Nuri Aslan, sürecin titizlikle yürütüldüğünü ifade etti.

Yardımların tamamen objektif kriterlerle dağıtıldığını vurgulayan Nuri Aslan, şunları söyledi:

"2019'dan bu yana 238 bin 271 öğrenciye kırtasiye ve eğitim seti ulaştırdık.

Yardımları, sosyal incelemeler ve ilgili bakanlık kriterleri doğrultusunda ihtiyaç sahibi öğrencilere veriyoruz."

Yapılan denetimler ve hane gelir tespitleri, desteklerin doğrudan en çok zorlanan kesimlere gitmesini sağlıyor.

2027 YILINDA 50 BİN HANEYE BESLENME DESTEĞİ GELİYOR

Gelecek takvime dair yeni sosyal desteklerin müjdesini de paylaşan Nuri Aslan, ekonomik zorluk yaşayan ailelerin yükünü hafifletmeye kararlı olduklarını kaydetti.

2027 yılında 50 bin haneye aylık 3 bin TL düzenli beslenme desteği sağlayacaklarını ve bu devasa gıda programı için 1 milyar 800 milyon TL tutarında bir bütçe ayırdıklarını açıkladı.

Aile bütçesini ferahlatacak projeksiyonlar, eğitim çağındaki genç nesillerin sağlıklı gıdaya zahmetsizce erişebilmesini amaçlıyor.

OKUL KIYAFETİ İÇİN 30 BİN ÖĞRENCİYE 150 MİLYON TL

Öğrencilerin okul ihtiyaçlarını baştan uca karşılamayı hedefleyen belediye ekipleri, üniforma masraflarını da planlama içine dahil etti.

Yeni çalışma çerçevesinde 30 bin öğrenciye kişi başı 5 bin TL tutarında okul kıyafeti desteği sağlanacak ve bu kaleme toplam 150 milyon TL kaynak aktarılacak.

Maddi külfet altındaki velilere derin bir nefes aldıracak bu ödeme, çocukların okullarına eksiksiz ve özgüvenle adım atabilmesine doğrudan zemin hazırlıyor.

BAŞVURUDA 3 TEMEL KRİTER ARANIYOR

Sunulan bu imkanlardan yararlanmak isteyen vatandaşların karşılaması gereken şartlar da netleşti.

Program kapsamında ilk şart olarak ailelerin İstanbul il sınırları içerisinde ikamet etmesi gerekiyor.

Yapılacak detaylı sosyal inceleme sonucunda sosyoekonomik desteğe ihtiyaç duyulduğunun tespit edilmesi ve hanede ilköğretim çağına gelmiş, aktif okul kaydı bulunan bir kız çocuğunun yaşaması başvuru için zorunlu tutuluyor.

Destek sürecine dair detayları öğrenmek veya başvuru akışını sorgulamak isteyen kent sakinleri Alo 153 Çözüm Merkezi hattı üzerinden bilgi alabiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN