İstanbul'a 'Galataport-Beyazıt' tramvay hattı geliyor

İstanbul'a kruvaziyer gemisiyle gelen turistleri, Galataport Limanı'ndan Tarihi Yarımada'ya trafiğe takılmadan ulaştırmayı hedefleyen 'Galataport-Beyazıt' tramvay hattı için imzalar atıldı. 2023 yılında seferlere başlayacak yeni tramvay hattı için özel ara duraklar yapılacak ve sadece kruvaziyer yolcuları faydalanabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketlerinden Metro İstanbul, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile yeni bir projeye imza attı.

T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattı üzerinde bulunan Kabataş ile Tophane istasyonları arasında 'Galataport-Beyazıt turistik tramvayı', kruvaziyer yolcularını Tarihi Yarımada'ya taşıyacak.

galataport-nerede-nasil-gidilir.jpg
Galataport Limanı

GALATAPORT'U BEYAZIT'A BAĞLAYACAK

Kruvaziyer gemilerle Galataport Limanı'na gelen ve yoğun trafik nedeniyle Tarihi Yarımada'ya ulaşmakta zorlanan turistleri bölgeye taşıyacak Galataport-Beyazıt turistik tramvayı hayata geçecek.

İstanbul'a kruvaziyer ile gelen turistlerin; Karaköy, Eminönü, Mısır Çarşısı, Sirkeci, Gülhane, Sultanahmet, Ayasofya, Küçük Ayasofya, Cankurtaran, Çemberlitaş, Beyazıt, Kapalı Çarşı gibi tarihi semtlere ulaşmasının kolaylaşması hedefleniyor. İstanbul turizmine katkı sağlayacak proje için Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy ve TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya'nın katıldığı törenle imzalar atıldı.

galataport-beyazit-tramvay-haritasi.jpg
Galataport-Beyazıt turistik tramvay hattı güzergahı

"BÜYÜK DEĞER YARATAN BİR PROJE"

Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy'un törendeki konuşması şöyle:

"Bugün imzaladığımız proje, kamunun kaynaklarını minimum harcayarak fayda-maliyet açısından büyük değer yaratan bir proje oldu. Ülkeye, şehre ve turizme faydası büyük olan kruvaziyer turizminin İstanbul'da daha da geliştirilmesi gerektiği yıllardır konuşulan bir konuydu, bugün gerçekleştiriyoruz. Turistlerin, Tarihi Yarımada'ya ulaşması, İstanbul'un en değerli, tarihi, turistik yerlerini gezmesi son derece önemli.

beyazit-tramvay-istasyonu.jpg
Beyazıt tramvay istasyonu

"YOLCULARIMIZIN KONFORU ETKİLENMEYECEK"

Projenin T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattında kendi yolcularımızın yoğun olmadığı 09.00-16.00 saatleri arasında kruvaziyer yolcularına mevcut hattımızı kullanarak özel bir hizmet sunacağız, böylece diğer yolcularımızın konforu da etkilenmeyecek.

Turistleri kara yolu ulaşımından çok daha hızlı bir şekilde, 17 dakikada, trafikten bağımsız olarak Galataport bölgesinden Sultanahmet ve Beyazıt'a ulaştıracağız."

GALATAPORT-BEYAZIT TRAMVAYI 2023'TE SEFERLERE BAŞLAYACAK

Tramvay biletlerinin TÜRSAB ile Metro İstanbul tarafından geliştirilen arayüz üzerinden TÜRSAB üyesi acenteler tarafından satılacağı bilgisini paylaşan Soy, hattın 2023 yılında faaliyete geçeceğini sözlerine ekledi.

İSTANBUL METRO HATLARI

İSTANBUL'DA YAPIMI DEVAM EDEN METRO HATLARI

galataport-gemi-yanasti.jpg
Galataport

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN