İBB'yi bırak, Marmaray'a bak: Ulaştırma Bakanlığı'na ait tren hattı yine arızalandı

2019 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) kaybeden AK Parti iktidarı, her fırsatta CHP'li İBB'yi eleştiri oklarının hedefi yaparken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın sorumluluğunda olan Marmaray tren hattı yine arızalandı. İBB'yi, eskiyen otobüslerin arızası nedeniyle eleştiren iktidar, 3 yıllık maziye sahip Marmaray'ın sık sık arızalanmasına ise sessiz kalıyor.

İstanbul'da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın işlettiği Marmaray tren hattında arıza yaşandı. Bugün (6 Ekim 2022 Perşembe günü) sabah 08.45 saatlerinde Üsküdar istasyonuna gelen tren arızalanarak yolcuları indirmek zorunda kaldı.

VATANDAŞLAR MAĞDUR OLDU

Arızalanan trenin 'servis dışı' olmasının ardından yerine gelen iki tren seti de neredeyse tamamen dolu geldi ve vatandaşlar gelen araçlara da binemedi. Ayrıca bozulan aracın yerine gelen aracın da dura kalka ilerlediği hatta duraklar arasında da durduğu görüldü.

Sabah erken saatlerde işe gitmek isteyen vatandaşlar mağduriyet yaşadı.

marmaray-arizasi-insanlar.jpg

İBB ÜCRETSİZ, BAKANLIK ÜCRETLİ

Öte yandan 6 Ekim 1923 İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı toplu ulaşım araçları bugün ücretsiz hizmet verirken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Marmaray ücretli sefer yapmaya devam etti.

Marmaray'ın arıza yapması sonucu hizmet verememesi nedeniyle sosyal medyada, "Bugün İBB toplu taşıma araçları ücretsiz iken Marmaray ücretli ama hizmet veremiyor" yorumları yapıldı.

MARMARAY, 2019'DAN BERİ HİZMET VERİYOR

İstanbul'un Avrupa Yakası ile Asya Yakası arasında sefer yapan Marmaray banliyö tren hattının 5 istasyonlu Kazlıçeşme-Ayrılık Çeşmesi etabı 29 Ekim 2013 tarihinde, 43 istasyonlu Halkalı-Gebze etabı 12 Mart 2019'da hizmete açıldı.

Marmaray, 60,46 metre derinliğiyle raylı sistemler tarafından kullanılan dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN