Tasarladığı yeni bilgi ekranını paylaşarak Bakanlığa seslendi: Ekrana bakarken gözlerim kanadı

İstanbul'da Marmaray banliyö tren hattında vagon içindeki istasyon bilgilendirme ekranının karmaşasına dikkat çeken bir yolcu, bilgisayarda tasarladığı yeni bilgilendirme ekranını sosyal medya hesabından paylaşarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na seslendi: "Bakarken gözlerim kanadı, yenisini yaptım. Teşekküre gerek yok..."

İstanbul'un Halkalı ilçesi ile Kocaeli'nin Gebze ilçesi arasında 2019 yılından beri hizmet veren Marmaray banliyö tren hattı, her gün milyonlarca yolcu taşıyor. 43 istasyonlu tren hattı açıldığı günden itibaren işletmedeki eksikleriyle sık sık gündeme geliyor.

Tren istasyonlarındaki yönlendirme tabelalarının karışıklığının hâlâ sade bir tasarıma kavuşmamasının yanı sıra trenlerin hangi yöne hareket ettiği, hangi son istasyonda duracağına dair bilgilendirmedeki yetersizlik, 2022 yılının sonlarına gelirken eleştiri konusu olmaya devam ediyor.

marmaray-istasyon-bilgilendirme-ekrani.jpg

"GÖZLERİM KANADI"

Marmaray'a binen bir genç, durakların yazılı olduğu panodaki kargaşa nedeniyle yeni bir tasarım çizerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na seslendi.

Sosyal medyada paylaştığı video ile yaşadığı sıkıntıyı anlatan genç tasarımcı, şu ifadeleri kullandı:

"Geçenlerde Marmaray'daydım, hangi durakta insem diye bakarken gözüm bu ekrana ilişti. Allah aşkına bir ekran bu kadar mu kötü tasarlanır arkadaşlar, resmen gözlerim kanadı."

Evine döndükten sonra Marmaray'ın durak panosu için yeni bir tasarım yapmaya karar veren genç, yaptığı tasarım için uyguladığı işlemleri aşama aşama hazırladığı videoda anlattı.

marmaray-istasyon-bilgilendirme-yeni-tasarim.jpg

"TEŞEKKÜRE GEREK YOK"

Çalışmasının sonunda ortaya daha anlaşılır ve estetik bir tasarım çıkaran gencin son sözleri ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na oldu.

Videonun sonunda tasarımını paylaşan genç, "Ulaştırma Bakanlığı teşekküre gerek yok" dedi.

marmaray-istasyon-bilgilendirmesi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN