Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu boş metroda ayakta seyahat etti

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu boş metroda ayakta seyahat etti

İstanbul'da M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının yeni açılan Fevzi Çakmak-Havalimanı uzatma bölümünde seyahat eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, vagonda boş koltuk olmasına rağmen ayakta yolculuk yaptı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 7 km'lik metro hattı uzatmasını 7 yılda tamamlayarak geçen hafta hizmete açmıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkacak Ankara uçağına gitmek üzere M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattını kullandı.

Bugün (10 Ekim 2022 Pazartesi günü) saat 08.30'da Fevzi Çakmak istasyonuna gelen Bakan Karaismailoğlu, metroda seyahat yapan yolcularla konuştu.

Boş koltuklara oturmayan Bakan Karaismailoğlu'nun ayakta yolculuk yapmayı tercih ettiği görüldü.

adil-karaismaoglu-bos-metroda-ayakta-gitti-3.jpg

"İSTANBUL HAVALİMANI METROSUNUN İNŞAATI BU YIL BİTECEK"

Sabiha Gökçen Havalimanı istasyonunda inen Bakan Karaismailoğlu, kendisini bekleyen basın mensuplarına şunları söyledi:

"Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Ankara seyahatimiz için bugün metroyla geldik. Geçen hafta açılışını yaptığımız, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosuyla Sabiha Gökçen'e ulaştık. Gerçekten gururlandık. Vatandaşlarımızın memnuniyetini gördükçe biz de gururlanıyoruz.

Şu an İstanbul'da devam eden 200 kilometrelik metro hattının da bir an önce bitirilip İstanbulluların hayatına kazandırılması gerekiyor. Bakanlık olarak 7 hatta yoğun bir efor sarf ediyoruz. Geçen hafta onlardan bir tanesi olan Pendik-Sabiha Gökçen hattıydı.

Bu yıl içerisinde İstanbul Havalimanı'nın Kağıthane bağlantısını bitireceğiz, yine bu yıl içerisinde Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nden geçen metro hattını da bitireceğiz."

adil-karaismaoglu-bos-metroda-ayakta-gitti-1.jpg

7 KM'LİK UZATMA HATTI 7 YILDA TAMAMLANDI

M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının 4 istasyonlu 7 km'lik uzatma bölümü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 7 yılda bitirilerek geçtiğimiz haftalarda hizmete alınmıştı.

Bakan Adil Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nı yüksek hızlı tren hattının Pendik istasyonuna bağlayacak M10 Pendik Merkez-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının tamamlaması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulundu.

adil-karaismaoglu-bos-metroda-ayakta-gitti-2.jpg

Bakan Karaismailoğlu, "Pendik-Sabiha Gökçen metro hattının Marmaray bağlantısının da bir an yapılması gerekiyor. Pendik'ten Marmaray arasında 4 kilometrelik bir hattın, daha önce başlanmış olan hattın bir an önce bitirilmesi gerekiyor.

O da İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda. Onlar da üstlerine vazife olan bu işi maalesef çok geciktirdiler. Bir an önce bitirip İstanbulluların hayatına kazandırılması gerekiyor.

Çünkü bu Marmaray bağlantısı Pendik'ten sağlanmadığı zaman vatandaşlarımız Ayrılıkçeşme'ye, Kadıköy'e kadar gidip Marmaray bağlantısını oradan sağlamak zorunda kalıyorlar.

Herkes sorumluluğunu yerine getirmeli o yüzden başkalarının emekleri üzerinden değil de kendi yaptıkları emeklerini anlatmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

2017'DE DURDURULAN METRO İNŞAATI 2020'DE YENİDEN BAŞLAMIŞTI

M10 Pendik Merkez-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattının yapımına 2017 yılında AK Partili İBB tarafından başlanmış fakat aynı yıl bütçe yetersizliği nedeniyle faaliyetleri durdurulmuştu. 2019 yerel seçimlerin ardından CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun İBB başkanı olmasının ardından 2020 yılında M10 metro hattının inşaatına yeniden başlanmıştı.

adil-karaismaoglu-bos-metroda-ayakta-gitti-4.jpg

İSTANBUL METRO HATLARI

İSTANBUL'DA YAPIMI DEVAM EDEN METRO HATLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN