Erdoğan ve İmamoğlu arasında 'metro' tartışması

Erdoğan ve İmamoğlu arasında 'metro' tartışması

İBB bütçesiyle yapılan ve dün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu davet edilmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı iki tarafı karşı karşıya getirdi. Erdoğan isim vermeden CHP yönetimindeki İBB’yi işaret ederek “Birileri bizim yaptığımız bu raylı sistemleri sahiplenmek istiyor" dedi. İmamoğlu, Erdoğan'ın İBB'yi hedef alan açıklamasına "Maliyeti İBB karşılıyor" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'li belediyelerin yatırım projelerine onay vermediği iddiaları gündemdeki yerini korurken bundan en çok nasibini alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) bütçesi ile yapılan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı dün düzenlenen törenle açıldı. Metro hattının açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı hatta ilk test sürüşünü de Erdoğan gerçekleştirdi. Ancak açılış törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu davet edilmedi.

m1.jpg

Burada bir konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamaları ise yeni bir polemiğin fitilini ateşledi. Erdoğan, isim vermeden CHP yönetimindeki İBB'yi işaret etti ve "Birileri bizim yaptığımız bu raylı sistemleri sahiplenmek istiyor. Bunların kimler olduğunu anlıyorsunuz değil mi? Ama bunlara en güzel dersi inşallah haziranda vermeye var mıyız?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da hedef alan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

Her alanda İstanbul'u ve İstanbul halkını kolluyor, kendi haline terk etmiyor. Çaresiz, sahipsiz bırakmıyor. Çünkü bizim derdimiz siyaset, bizim derdimiz makam, mevki değildir. Bizim tek gayemiz bu ülkeye, bu şehre hizmet etmektir. Bugün açılışını yaptığımız metro hattını da bu anlayışın yeni bir tezahürü, yeni bir ürünü olarak görüyorum. Bay Kemal, herhalde burayı da sahiplenmezsin.

m2.jpg

İMAMOĞLU'NDAN CEVAP

İBB Başkanı İmamoğlu ise Erdoğan'ın bu sözlerine Twitter hesabından yaptığı açıklama ile yanıt verdi ve açılışı yapılan metronun maliyetinin İBB tarafından karşılandığını ifade etti.

"Aslında tüm ülkede olduğu gibi yatırımların tek sahibi kıymetli vatandaşlarımızdır" diyen İmamoğlu metro hattının İstanbullulara hayırlı olmasını diledi.

BAKANLIKTAN BÜTÇE AÇIKLAMASI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) ise "Metro 4,4 Milyar TL’ye mal oldu. Yatırım; Bakanlığımız bütçesinden AYGM tarafından gerçekleştirildi. İstanbul’a ve ülkemize hayırlı olsun!" açıklaması yaptı.

Bakanlık bütçesinden yapılan bu harcamalar için İBB'nin gelirlerinden yüzde 5’lik bir kesinti yapılıyor ve bu para bakanlığa aktarılıyor.

'İBB LOGOSU KAPATILDI'

Metro tartışmasına İBB'nin Basın Danışmanı Murat Ongun ise 2 kare fotoğrafla katıldı. Erdoğan'ın İBB logosu kapatılan metro aracının önünde çekildiği fotoğrafı aracın normal halinden bir fotoğrafı Twitter hesabından paylaşan Murat Ongun, şu ifadeleri kaydetti:

O LOGO 16 MİLYON İSTANBULLUNUN LOGOSU Bu hattın parasını İBB ödüyor. Hattı İBB’nin Metro İstanbul şirketi işletiyor. Bu metroya İstanbulkart ile biniliyor. Logo kapatmakla İBB yok olmaz.

'M' TABELALARI ASILDI

Öte yandan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu istasyonlarına İBB’nin metro simgesi olan 'M' tabelalarının asıldığı iddia edildi.

İBB'de yönetim el değiştirene kadar, hangi metro hatlarını belediye hangilerinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapıldığı pek dile getirilmiyordu. Ancak daha sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul'da işletmeye aldığı metro hatlarının simgesini değiştirdi. İstanbul'da metronun simgesi 'M' harfi iken bakanlık yaptırdığı hatların istasyon girişlerine 'U' harfi koydu.

mmmm.jpg

PENDİK-SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI METROSU HAKKINDA

Yeni hatla birlikte Tavşantepe’den itibaren dört yeni durak açılmış oldu. Bunlar sırasıyla, Fevzi Çakmak, Yayalar, Kurtköy ve Sabiha Gökçen. Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı arası da, yeni ağla birlikte 50 dakikada kat edilebilecek. 7,4 kilometre uzunluğundaki bu yeni hatla birlikte Pendik ile havalimanı arasındaki mesafe de 10 dakikaya düştü.

Yeni hattın günlük 1,2 milyon yolcu kapasitesine ulaşması bekleniyor.

Erdoğan, birkaç ay içinde bu hattı İstanbul Havalimanı'na kadar ulaştıracaklarını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN