Yeni Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu kimdir kaç yaşında ve nerelidir? Cahit Turhan’ın yerine atandı

Yeni Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu kimdir kaç yaşında ve nerelidir? Cahit Turhan’ın yerine atandı

Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın görevden alındığı haberi, gece yarısı gündeme bomba gibi düştü. Türkiye koronavirüs salgınıyla uğraşırken Kanal İstanbul ihalesini iptal etmeyen ve ardından tepkilerin odağı hâline gelen Turhan, görevden alınarak yerine Adil Karaismailoğlu getirildi. Peki Adil Karaismailoğlu kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir? Tüm bilgiler karar.com’da…

1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nde göreve başlayan Adil Karaismailoğlu, ardından İETT Genel Müdürlüğü’ne geçti. İBB'de genel sekreter yardımcılığı yaptıktan sonra Ulaştırma Bakan Yardımcılığına atanmıştı. İşte Adil Karaismailoğlu’nun hayat hikâyesi…

ADİL KARAİSMAİLOĞLU KİMDİR?

1969 yılında Trabzon'da doğan Adil Karaismailoğlu, Trabzon Lisesi'nde eğitimini tamamlamasının ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Makina Mühendisi olarak mezun oldu. Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi programında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Adil Karaismailoğlu, 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nde göreve başladı. 1998’de İETT Genel Müdürlüğü'ne geçen Adil Karaismailoğlu, İETT’nin birçok biriminde mühendis ve yönetici olarak çalıştı.

2002 yılı itibarıyla İBB Trafik Müdürlüğü'nde trafik kontrol merkezi, sinyalizasyon, akıllı trafik sistemlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı olarak çalışırken, 2009’da Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'ne atanan Adil Karaismailoğlu, 23 Temmuz 2014’te Ulaşım Daire Başkanlığı görevine atandı.

Ulaşım ile alakalı İstanbul genelinde pek çok projenin hayata geçirilmesine fayda sağlayan Adil Karaismailoğlu, 2016 yılında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nde (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığına getirildi. 26 Nisan 2018’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirilen Adil Karaismailoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

İMAMOĞLU İBB’YE BAŞKAN SEÇİLİNCE BÜYÜKŞEHİRDEKİ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilmesinin arkasından 28 Haziran’da İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ve genel sekreter yardımcıları Mevlüt Bulut, Muzaffer Hacımustafaoğlu, Nihat Macit, Süleyman Karalı, Eyyüp Karahan, Çağatay Kalkancı, Adil Karaismailoğlu ve Hukuk Müşaviri Ali Karaaslan ortak bir açıklama yaparak kendi istekleri ile görevlerini bıraktıklarını açıklamışlardı.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARIYLA ULAŞTIRMA BAKANLIĞINA ATANDI

Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Mehmet Cahit Turhan'ın yerine atandı. 108 numaralı Cumhurbaşkanlığı kararında, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104'üncü ve 106'ncı maddeleri gereğince Karaismailoğlu'nun atamasının yapıldığı belirtildi.

CAHİT TURHAN NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

Cahit Turhan, Türkiye koronavirüs salgınıyla uğraşırken, Kanal İstanbul Projesi için Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin ihalesini ertelemeyerek, birçok kesimin tepkisini çekmişti.

Kanal İstanbul projesi kapsamında Dursunbey ve Odabaşı köprülerinin taşınma ihalesi yapıldığını, yol ihaleleri için de 2020 yılı Hazine bütçesinden 8 milyar TL kaynak ayrıldığını açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugünlerde işini kaybetme arefesinde olan veya iş yeri kapandığı için gelir elde edemeyen milyonlarca insanın olduğunu anımsatarak, Türkiye'de ve İstanbul'da kaynakların hâlâ Kanal İstanbul gibi bir projeye harcamak yerine halk için harcanmasını istemişti.

Evde gelecek kaygısına düşmüş milyonlarca insana destek olunması gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, koronavirüs krizinden Kanal İstanbul çıkarmanın manasız olduğunu belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN