İstanbulkart'ta yeni dönem başlıyor: Dolmuşlarda da aktarma ve indirim müjdesi! İyi haber az önce geldi

İstanbulkart'ta yeni dönem başlıyor: Dolmuşlarda da aktarma ve indirim müjdesi! İyi haber az önce geldi

İstanbullular yaşadı! İstanbulkart'ta yeni bir dönem başlıyor! Dolmuşlarda da artık aktarma ve indirim olacak! Bu müjdeli haber az önce verildi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), toplu taşımada tam entegrasyonu sağlayan ‘Ücret Entegrasyon Projesi’ni hayata geçirdi. Bu proje kapsamında minibüslerde de İstanbul Kart ile ödeme yapılabilecek.

O İLÇEDE HAYATA GEÇTİ

İstanbulkart sahiplerini ilgilendiriyor! O paraların yüzde 10'u iade: Tarih belli oldu - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

İlk etapta, Arnavutköy ilçesinde pilot uygulaması başlayan proje, minibüslerde de İstanbul Kart ile ödeme yapılabilmesini sağlayacak. Bu uygulama kısa sürede İstanbul geneline yayılacak.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, Arnavutköy Kültür Merkezi'nde yapılan tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul’un en önemli meselesinin ulaşım olduğunu vurguladı. Akgün, projenin İstanbul ulaşımında önemli bir dönüşüm başlattığını belirtti. Ücret entegrasyonu ile minibüslerin de raylı sistemler, deniz yolu ve otobüslerle tam entegre olacağını söyledi. Böylece toplu taşımanın avantajlarından minibüs yolcularının da yararlanabileceğini ifade etti. Aktarmalı, ücretsiz ve indirimli ödemelerin İBB tarafından sübvanse edileceğini ekledi.

HANGİ HATLARDA GEÇERLİ OLACAK?

İstanbulkart'ın uluslararası alışveriş kartı olması için ilk adım atıldı - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Proje kapsamında ilk etapta 17+1 koltuk kapasiteli araçlar kullanılacak. Arnavutköy’deki proje için belirlenen hatlar ARN2, ARN3, ARN4, ARN5, ARN6, ARN7, ARN8, ARN9, ARN10 ve ARN11 olarak açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN