Kayserililere büyük müjde! Faturaya yüzde 20 indirim desteği: 1 yıl boyunca sürecek

Kayserililere büyük müjde! Faturaya yüzde 20 indirim desteği: 1 yıl boyunca sürecek

Son dönemlerde kabarık gelen su faturalarına karşı Kayseri'den beklenen hamle geldi. Bölge halkına verilen müjdede, faturaya yüzde 20 indirim desteği sağlanacak. Yüksek gelen su faturasındaki bu destek 12 ay boyunca sürecek. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Kayseri halkını rahatlatacak hamle geldi. Son dönemlerde elektrik ve doğalgaz faturasından bile yüksek gelen su faturasına yüzde 20 indirim desteği müjdelendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 1 yıl boyunca desteği süreceğini işaret etti. İşte su desteği...

SU ÜCRETLERİNDE %20 İNDİRİM

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, vatandaşların yüzünü güldürecek bir karara imza attı. Şubat ayı meclis toplantısında, 115 gündem maddesi arasında yer alan su ücretlerine yüzde 20 indirim yapılması talebi oy birliği ile kabul edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda alınan bu karar, enflasyonla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

buyuksehir-den-esnafa-500-tl-su-faturasi-destegi.jpg

1.1 MİLYAR LİRA VATANDAŞIN CEBİNDE KALACAK

Başkan Büyükkılıç, geçen ay suyun metreküp fiyatını sabitleme kararı aldıklarını hatırlatarak, bu yeni indirimle birlikte, belediyenin enflasyonla mücadeleye aktif olarak destek verdiğini vurguladı. Elektrik ve doğal gazda Cumhurbaşkanı'nın sağladığı sübvanse desteğine atıfta bulunan Büyükkılıç, sabitleme ve indirimle birlikte toplamda 1.1 milyar TL'nin vatandaşın cebinde kalacağını belirtti.

Büyükkılıç, ayrıca belediyenin yatırım beklentilerini ve fedakarlıklarını göz ardı etmeden, GES ve RES yatırımlarını sürdürdüğünü, kendi kendine yeten kurumlar haline gelme yönünde irade gösterdiklerini ifade etti. 1 Şubat'tan itibaren ödenecek su faturaları, 2024 yılının sonuna kadar yüzde 20 indirimli olacak. Bu indirimle Kayseri'nin, 30 büyükşehir içerisinde su fiyatları sıralamasında 15. sıradan 22. sıraya gerilediği ve suyun metreküp fiyatının 17,48 TL'ye düştüğü bilgisi paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN