Kırşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri'ne okurlar büyük ilgi gösteriyor

Kırşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri'ne okurlar büyük ilgi gösteriyor

28 Nisan 2023 Perşembe günü saat 10:00’ da kapılarını okurlara açan Kırşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri’nin resmi açılışı aynı gün saat 17.00’ de yapıldı.

Açılışa Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP ve İYİ Parti milletvekili adayları ve Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin il başkanları ile birlikte, kitap kurtlarının heyecanla bekledikleri ve birbirinden değerli yazarların ağırlandığı 2. Kitap Günleri'nin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Ekicioğlu, açılışta yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:

“Kırşehir Belediyesi olarak, Kitap Günlerini Kırşehirli kitapseverler için organize ederek ilimizde ihtiyaç duyulan bir organizasyonu devam ettirmenin gururunu yaşıyoruz.

Kitap okuma alışkanlığı ve okuma oranının yüksek olduğu tarih ve kültür şehri Kırşehir’imizde okurların yayınevleri aracılığıyla kitaplarla ve yazarlarla buluşması beklenen bir durumdu ve biz de Kırşehir Belediyesi olarak bu kapsamda Kırşehir Kitap Günlerini organize ettik. 2-14 Aralık 2021 tarihleri arasında yaptığımız ve büyük ilgi gören Kitap Günlerinin ardından geçtiğimiz yıl 13-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında organize ettiğimiz Kırşehir Belediyesi Kitap Günleri bu yıl çok sayıda yayınevi ve yazarın katılımıyla 28 Nisan-7 Mayıs 2023 tarihleri arasında Kırşehirli kitapseverlerle buluşacak.

Özelikle gençlerimiz, ilköğretim ve lise öğrencilerinin kitapların sıcaklığını da hissetmeleri açısından bu tür fuarların önemini biliyor ve bu kapsamda organizasyonların devamlılığını sağlamak istiyoruz.

Kırşehir Kitap Günleri kapsamında fuarın organizasyonunda ve Kırşehirli hemşehrilerimizle buluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çünkü Kırşehirli kitapseverler eksikliği hissedilen bir organizasyonla kitaplara doğrudan ulaşma şansını yeniden bulmuş olacaklar. Bu tür fuarlar kültürel gelişimimiz ve kültürün gelecek kuşaklara aktarımı noktasında büyük önem taşımaktadır. Söz konusu olan kitapsa bunun önemi daha da artmaktadır.

Bu yıl da tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu Gümleri kapsamında 100 yayınevi, 60 stant ve 30 yazar Kırşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri süresi boyunca kitapseverlerle buluşacak

Buradan tüm Kırşehirli hemşehrilerimizi fuara katılmaya ve en az bir kitap almaya davet ediyorum.”

CACABEY MEYDANI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN SÖYLEŞİ PROGRAMLARI KİTAPSEVERLER TARAFINDAN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Kemal Varol’un “Bir Anadolu Üçlemesi” adlı söyleşisi 29 Nisan 2023 Cumartesi günü saat 15:00’da, Latife Tekin ve Serkan Türk’ün birlikte yer alacakları “Yazarken ve Yaşarken” adlı söyleşileri 30 Nisan 2023 Pazar günü saat 16.00’da, Buket Uzuner’in “Türk Edebiyatında Şamanlık ve Mitoloji” adlı söyleşisi 29 Nisan 2023 Cumartesi günü saat 14.00’da, Ahmet İlhan ve Özgür Taburoğlu’nun (Moderatör: Soner Demirbaş) “Edebiyat ve Felsefe” adlı söyleşisi 29 Nisan 2023 saat 16.00’da gerçekleştirilirken; Hatice Kübra Tongar’ın “Çocuklarımızın Hayatında Bıraktığımız İz ‘Çeyiz’” adlı söyleşisi 30 Nisan 2023 Pazar günü saat 13.00’da, Murat Ağırel ve Timur Soykan’ın birlikte yer alacakları “Seçime Doğru Türkiye” adlı söyleşileri 30 Nisan 2023 Pazar günü saat 14.00’da gerçekleştirildi. Belediye Başkanımız Selahattin Ekici’nin de katıldığı Murat Ağırel ve Timur Soykan’ın söyleşilerinin ardından konuşan Başkanımız Ekicioğlu; “Cesur kalemler Murat Ağırel ve Timur Soykan söyleşisi ile özgür basının susturulamayacağına bir kez daha şahit olduk. Kirlenmedik, kirlenmeyeceğiz. Uğur Mumcu, Turan Dursun ve Bahriye Üçok gibi onların izinde böyle değerli kalemlerimiz oldukça özlemini duyduğumuz demokrasiye mutlaka ve mutlaka kavuşacağız.” İfadelerini kullandı.

Mikdat Kadıoğlu’nun “Deprem Affetmez” adlı söyleşisi 30 Nisan 2023 Pazar günü saat 15.00’da, Sinan Yağmur’un “Hatır Saymak Gönül Almak” adlı söyleşisi 1 Mayıs 2023 Pazartesi günü saat 14:00’da gerçekleştirildi. Cihat Yaycı söyleşisi ise yine yoğun bir katılımla 1 Mayıs 2023 Pazartesi günü saat 15:00’da gerçekleştirildi.

Kırşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri’nin 3 Mayıs 2023 Çarşamba günkü konuşmacı yazarı ise Aşkım Kapışmak olacak. Aşkım Kapışmak’ın “İyi Hissetmek ve Kötü Duygulardan Kurtulmak” adlı söyleşisi 3 Mayıs 2023 Çarşamba günü saat 13:00’da gerçekleştirilecek.

Cacabey Meydanı’nda açılan Kırşehir Belediyesi 2. Kitap Günleri’ne katılan Kırşehir yazarların standı da yoğun ilgi ile karşılaşıyor. Fuara katılan Kırşehirli yazarlar Zeynep Nur Küçük, “Bir Kırşehirli ve bir kadın olarak böylesine güzel bir organizasyonda yer almak çok gurur verici. Kadın isterse her şeyi başarabilir. Burada olmak benim hayalimdi ve şuan gerçekleştirdim, çok mutluyum. Tüm Kırşehirlileri Kitap Günleri’ne ve standımıza davet ediyoruz” dedi.

Diğer bir Kırşehirli yazar Emin Salman ise tüm Kırşehirlileri Kitap Günleri’ne ve stantlarına davet ederek, “Kırşehir Belediyesi’nin öncülüğünde açılan ve geleneksel hale getirilen 2. Kitap Günleri Kırşehir için büyük bir kazanç. Fuarın açılmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN