Düğüne katılan 37 kişiden silah çıktı! Musa'yı kim öldürdü?

Düğüne katılan 37 kişiden silah çıktı! Musa'yı kim öldürdü?

Kocaeli'nde başına yorgun mermi isabet eden 10 yaşındaki Musa'nın ölümüne ilişkin kritik bir gelişme yaşandı. Olay günü aynı mahallede sünnet düğünü olduğunu belirleyen ekipler, kamera, cep telefonu görüntüleri ve davetli listesini tek tek inceleyerek silahı olan kişileri tespit etti, 37 tabancaya el konuldu.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 20 Ağustos'ta, başına isabet eden yorgun mermi nedeniyle hayatını kaybeden 10 yaşındaki Musa İlter'in ölümüne neden olan silahı ateşleyen kişiyi bulma çalışmaları jandarma ekipleri tarafından devam ediyor.

34 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden küçük çocuk için Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri olayın gerçekleştiği günden itibaren geniş çaplı soruşturma başlattı. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) olay günü aynı mahallede sünnet düğünü olduğunu belirledi.

GÖRÜNTÜLERİ DİDİK DİDİK İNCELEDİLER

Jandarma ekipleri düğünün yapıldığı bölgenin tamamında tedbir alarak, mermi kovanı ve çekirdekleri topladı. JASAT ekipleri düğünde çekim yapan fotoğrafçının çektiği fotoğraf ve kamera görüntülerinden düğüne katılanları belirlerken, düğüne katılarak cep telefonlarıyla görüntü alan 16 kişinin cep telefonlarındaki görüntüleri de inceledi.

150 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

Düğünün yapıldığı ve Musa'nın hayatını kaybettiği alana geçiş yönleri bulunan D-100 ve Eşme Sahil yolu üzerinde bulunan tüm mobese, iş yeri ve evlerin güvenlik kameraları olmak üzere düğün konvoyunun geçtiği yerlerdeki kamera görüntüleri tek tek incelenerek düğüne gelen araçlar tespit edildi. Ayrıca düğünde tutulan takı takanların yazılı olduğu defter ve davetli listesi de incelerek düğüne katılanlar belirlendi.

Görüntülerde havaya ateş açanların yanı sıra katılımcılardan silahı bulunan kişiler de araştırıldı. Araştırma kapsamında yaklaşık 150 kişinin ifadesini alan jandarma ekipleri, silahı bulunan, havaya ateş açan, düğün dışında farklı alana ayrılanların olup olmadığı belirlendi.

MERMİ DÜĞÜNDEN ATEŞLENDİ

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından içerisinde balistik ve siber suçlar uzmanlarının da bulunduğu bir özel ekip 15 Eylül itibariyle Kocaeli JASAT ekipleriyle birlikte çalışmaya başladı. Drone destekli yapılan çalışmalarda merminin gelebileceği yerlere yönelik, mesafe ve yön tahlilleri yapıldı, merminin 700-800 metre mesafesindeki düğünden ateşlendiği kanaatine varıldı.

37 TABANCAYA EL KONULDU

Düğüne katılan, görüntülerde ve ifadelerde tespit edilen kişilerin ev, iş yeri ve araçlarında aramalar yapıldı. Yapılan aramalar kapsamında küçük Musa'nın ölümüne sebebiyet veren mermiyle uyumlu 37 tabancaya el konularak incelenmek üzere kriminal laboratuvara gönderildi. Ayrıca aramalarda ele geçirilen kuru sıkı ve ruhsatsız silah bulunduran kişiler hakkında işlem yapıldı.

MERMİ ÇEKİRDEĞİ İNCELEMEDE

Küçük Musa'nın ölümün ardından yapılan otopsi ile mermi çekirdeği başından çıkarıldı. Çıkarılan mermi Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı tarafından özel kurye ile bekletilmeden aynı gün kriminal laboratuvara gönderilirken, mermi çekirdeğinin incelemeye elverişli olduğu öğrenildi. Mermi çekirdeğinin incelemeye gönderilen silahlarla uyumlu olup olmadığı tespit edilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN