Ankara trafiğine nefes aldırmayı hedefleyen EGO, özellikle nüfusun yoğun olduğu bölgelerde yeni çözümler üretti.
Vatandaşların sıklıkla başvurduğu Ankara otobüs saatleri ve EGO güzergah sorgulama sistemlerine eklenen yeni hatlar, ulaşımda zaman tasarrufu sağlıyor.
Keçiören ilçesinde ikamet eden vatandaşların talepleri doğrultusunda hayata geçirilen proje kapsamında, Şehitler metrosu aktarma işlemleri kolaylaştı.
Yenilikle birlikte, Bağlum otobüs durakları ile Atapark bölgesindeki yolcular için şehir merkezine erişim daha hızlı bir hale geldi.
Gölbaşı yolcuları yaşadı: Artık beklemek yok, üstelik ücretsiz!
ULAŞIM SÜRESİNİ MİNİMUMA İNDİREN YENİ RİNG SİSTEMİ DEVREDE
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) toplu taşıma hizmeti veren kurumu Elektrik Gaz Otobüs Genel Müdürlüğü (EGO) 2. Bölge Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü, hizmet alanı içindeki Bağlum ve Atapark semtlerinde yaşayan vatandaşların taleplerini karşılıksız bırakmadı.
Şehir merkezindeki trafik yükünü hafifletmek ve yolcuların yolda kaybettiği zamanı en aza indirmek amacıyla, 254-1 Atapark-Kuşcağız-Şehitler Metro İstasyonu ve 268-1 Bağlum-Şehitler Metro İstasyonu isimleriyle iki yeni hat tahsisi yapıldı.

268-1 BAĞLUM HATTI DETAYLI GÜZERGAH BİLGİLERİ BELLİ OLDU
Resmi duyuruya göre, 268-1 Bağlum-Şehitler Metro İstasyonu hattının izleyeceği yol noktası noktasına belirlendi.
Araçlar, Bağlum Otobüs Hareket Noktası'ndan yola çıkarak Okul Caddesi, Bağlum Bulvarı, Osmangazi Caddesi ve Sanatoryum Caddesi üzerinden ilerliyor.
Ardından Şehit Hakan Turan Caddesi'ni geçerek M4 Kızılay-Şehitler metro hattının Şehitler istasyonuna ulaşıyor.
Dönüş rotası ise Aksaray Caddesi, Sanatoryum Caddesi, Osmangazi Caddesi, Bağlum Bulvarı, Hatipoğlu Caddesi, Radar Caddesi ve Okul Caddesi üzerinden tekrar hareket noktasına varacak şekilde düzenlendi.

254-1 ATAPARK HATTINDAKİ YOLCULAR İÇİN KAPSAMLI ROTA
Diğer yeni hat 254-1 Atapark-Kuşcağız-Şehitler Metro İstasyonu güzergahı da detaylı şekilde planlandı.
Atapark Otobüs Hareket Noktası'ndan kalkan otobüsler; Pasinler Caddesi, 540. Cadde, Bağlama Caddesi, Tutal Caddesi, Aşık Veysel Caddesi, Tarhanlar Caddesi, Gazeller Caddesi ve Kartaltepe Caddesi'ni takip etti. Daha sonra tekrar Gazeller Caddesi ve Şehit Hakan Turan Caddesi üzerinden Şehitler metro istasyonuna giriş yapıyor.
Dönüşte Aksaray Caddesi, Sanatoryum Caddesi, Gazeller Caddesi, Tarhanlar Caddesi, Aşık Veysel Caddesi, Bağlama Caddesi ve 540. Cadde'yi kullanan araçlar, başlangıç noktasına dönerek seferini tamamlıyor.

