MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda yangın: 5 işçi hayatını kaybetti

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde bulunan MKE Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikasında yangın çıktı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), patlamada 5 işçinin şehit olduğunu duyurdu. Ankara Valisi Şahin patlamaya ilişkin ilk açıklamasında yaralıların olmadığını söyleyerek "Saat 08.45 sıralarında dinamit lokumu hazırlama bölümünde kimyasal tepkimeden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana geldi. Daha geniş ve detaylı açıklamayı teknik ve net bilgiler geldiğinde paylaşacağız" dedi.

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunan MKE Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda sabah saatlerinde patlama sesi duyuldu ve ardından dumanlar yükseldi.

Bunun üzerine itfaiye ekipleri ve ambulanslar olay yerine yönlendirildi.

5 İŞÇİ ŞEHİT

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), patlamada 5 işçinin şehit olduğunu bildirdi.

ANKARA VALİSİ ŞAHİN: YARALI YOK

Ankara Valisi Vasip Şahin patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şahin'in açıklamaları şöyle:

Saat 08.45 sıralarında dinamit lokumu hazırlama bölümünde kimyasal tepkimeden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiş ve 5 işçimiz maalesef vefat etmiştir. Şu an da cumhuriyet savcılarımız konuyu inceliyor. Daha geniş ve detaylı açıklamayı teknik ve net bilgiler geldiğinde paylaşacağız. Çalışanların tamamına ulaşıldı.

7152369.jpg

Petrol-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Ali Haluk Koşar, dinamik mikser atölyesinde üretime hazırlanırken patlama olduğunu ve 5 kişinin enkaz altında kaldığını söylemişti.

Çalışanların yakınları fabrika önünde toplandı.

7151516.jpg

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada ise, “Ankara Elmadağ’da MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda meydana gelen patlamada maalesef 5 işçimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Makamları âli olsun” ifadelerine yer verildi.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI: 2 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 5 işçinin öldüğü patlama hakkında “Elmadağ ilçemizde faaliyet gösteren MKE Barutsan fabrikası içerisinde meydana gelen patlama ve 5 işçinin ölmesine ilişkin olayla ilgili olarak Elmadağ CBS tarafından derhal iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup bizzat olay yerinde inceleme ve tespitlere başlamışlardır" açıklaması yapıldı.

YAVAŞ'TAN PATLAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası'nda meydana gelen patlamada şehit olan işçiler için Twitter hesabında paylaşım yaptı. Yavaş, "Elmadağ MKE Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası'nda gerçekleşen patlamada şehit olan işçilerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun" mesajını paylaştı.

BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikasında meydana gelen patlamayla ilgili, "Konuyla ilgili olarak inceleme için koordinasyon ekibi oluşturulmuş olup Bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler gerekli inceleme ve soruşturma kapsamında görevlendirilmiştir" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Elmadağ ilçesinde faaliyet gösteren MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’ndaki patlama ile ilgili Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’i telefonla arayarak bilgi aldı.

İletişim Başkanlığı, yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Elmadağ ilçesinde faaliyet gösteren MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’ndaki patlama ile ilgili Milli Savunma Bakanı Sayın Yaşar Güler’i telefonla arayarak bilgi almıştır. Görüşmede Cumhurbaşkanımız, patlamada şehit olan 5 işçi kardeşimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilemiştir.

Fabrika, Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın roket ve patlayıcı ihtiyaçlarını karşılamak için faaliyet gösteriyor.

Fabrikada ayrıca roket yakıtı ve barutların patlatma, ısı ve dinamik atış testleri yapılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN