Muş Belediyesi'nin HDP'li 2 meclis üyesi istifa etti

Muş Belediyesi'nin HDP'li 2 meclis üyesi istifa etti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Belediye Meclis Üyeleri Tuncay Çanga ve İrfan Oğlağo, görevlerinden istifa etti. Meclis üyelerinin parti içindeki antidemokratik uygulamalara tepki olarak istifa ettikleri öğrenildi. İstifalarla HDP’nin Muş Belediye Meclisindeki sandalye sayısı 6’ya düştü.

2019 yerel seçimlerinde HDP’den Muş Belediye meclis üyesi seçilen Tuncay Çanga ve İrfan Oğlağo, parti içindeki antidemokratik uygulamalara tepki olarak istifa ettiklerini açıkladı.

"ÇÖZÜM OLMADI"

Özellikle yerel yönetimlerden sorumlu yöneticilerin eşit olmayan tutumlarının kendilerini istifaya sürüklediğini ifade eden Çanga ve Oğlağo, “Parti içerisinde anlatılanın aksine antidemokratik uygulamalar söz konusu. Siyaset eskilerinin partiyi dizayn etme çabaları, meclis üyelerini kendilerine yakın tutarak siyasi geleceklerini belirleme uğraşları, gerçek amacı hizmet etmek olan bizleri rahatsız etti. Defalarca bu konuyu parti yetkililerine ilettik, ancak hiçbir çözüm olmadı" ifadelerini kullandı.

HDP'NİN KOLTUK SAYISI 6'YA DÜŞTÜ

Çanga ve Oğlağo’nun istifasının ardından HDP’nin Muş Belediye Meclisindeki sandalye sayısı 6’ya düştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN