O ilde 1 yılda evlenen çift sayısı açıklandı! Boşanan çift sayısı ise yüzde 29...

O ilde 1 yılda evlenen çift sayısı açıklandı! Boşanan çift sayısı ise yüzde 29...

Türkiye İstatistik Kurumu, Çankırı ilinde 2023 yılı evlilik ve boşanma oranlarını açıklandı! Evlenen çift sayısının yüzde 29'u boşandı! İşte o rapor...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Çankırı'da 2023 yılında gerçekleşen evlenme ve boşanma istatistikleri dikkat çekiyor. TÜİK verilerine göre, Çankırı'da 2023 yılında bin 114 çift evlenirken, 325 çift ise boşandı. Bu oran yüzde 29'a tekabül ediyor.

EVLENEN ÇİFT SAYISINDA ARTIŞ

Evlilik 20 bin TL'den başlıyor - Haberler

Çankırı'da evlenen çiftlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 3,9 artarak bin 114 oldu. Bu durum, kaba evlenme hızının binde 5,55 olarak gerçekleşmesine neden oldu. Ancak Çankırı, kaba evlenme hızı sıralamasında 81 il arasında 69. sırada yer aldı.

Boşanan çiftlerin sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 4,8 artışla 325 olarak kaydedildi. Kaba boşanma hızı ise binde 1,62 olarak belirlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN