Sahibi günlerce enkaz altında beslemişti: Bircan'ı da kaybettik

Sahibi günlerce enkaz altında beslemişti: Bircan'ı da kaybettik

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman'da Birgül Tuncay isimli vatandaşın ineği Bircan da enkaz altında kalmıştı. 11 gün boyunca ineğini enkaz altında besleyen Birgül Tuncay'ın çağrısı sosyal medyaya yansımış Bircan enkaz altından kurtarılmıştı. Bugün veterinerden yapılan açıklamaya göre, 4,5 aylık hamile olan Bircan öldü.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da Dardağan köyünde yaşayan Birgül Tuncay ve Aziz Tuncay’ın altı ahır üstü ev olan yapıları depremde tamamen yıkıldı. Çiftin ahırda bulunan 4 ineğinden 2’si, 15 keçisi ve 30 tavuğu enkaz altında kalarak öldü.

Hayatta kalan 2 inekten birisi dışarı çıkartılırken, birisi ise enkazda sıkıştı. Birgül Tuncay da depremin ilk gününden itibaren Bircan ismini verdiği ineğini enkaz altından besledi.

whatsapp-image-2022-12-27-at-11-34-58-003.jpg

Tek başına enkaz altından Bircan'ı çıkarmaya çalışan Birgül Tuncay'ın sesini hayvanseverler sosyal medyadan duyurmuştu.

'YAVRUSU ZEHİRLEDİ'

Durumun gündeme gelmesinin ardından enkaz altından kurtarılan Bircan, hem hayvanseverlere hem de Birgül Tuncay'a büyük sevinç yaşatmıştı.

Fakat bugün kötü haberi Bircan'ın veteriner hekimi verdi. 4,5 aylık hamile olduğu ortaya çıkan Bircan'ın yavrusu tarafından zehirlendiği belirlendi.

55bc871e-9075-4705-8044-9486c871ea66.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN