Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Lüleburgaz’da kayıt dışı faaliyet gösterdiği tespit edilen bir adrese operasyon düzenledi. Güvenlik güçlerinin desteğiyle gerçekleşen baskında, yasal izinleri bulunmayan milyonlarca ürün ortaya çıkarıldı.
1 milyonun üzerinde dolu kutu, 1 milyondan fazla boş kutu
Yapılan aramalarda, yasa dışı şekilde üretilmiş tam 1 milyon 136 bin 38 adet dolu enerji içeceği, piyasaya sürülmeye hazır halde ele geçirildi. Ayrıca 1 milyon 170 bin 934 adet boş kutu, 348 bin sahte ürün etiketi ve 15 kilogram toz formda kimyasal madde bulundu. Yetkililer, bu tozun enerji içeceği yapımında kullanılan aktif bileşenlerden biri olduğunu değerlendirdi.
GIDA GÜVENLİĞİ KANUNUNA GÖRE İŞLEM YAPILDI
Tespit edilen tüm ürünlere, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında el konuldu. Depodaki maddelerden numuneler alınarak detaylı analiz yapılmak üzere laboratuvara gönderildi.
YARGI SÜRECİ BAŞLADI
Olayla ilgili detaylı soruşturma başlatılırken, ruhsatsız üretim yaptığı belirlenen kişi ya da kişiler hakkında Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
YETKİLİLERDEN UYARI
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, halk sağlığını tehdit eden bu tür kayıt dışı faaliyetlere karşı denetimlerin aralıksız devam edeceğini vurguladı. Yetkililer, vatandaşların ürün satın alırken etiket, barkod ve ruhsat bilgilerini kontrol etmeleri gerektiğini hatırlattı.
