Sakarya'da suya yüzde 50 zam oranına muhalefetten tepki: Bu kanunsuz ve hukuksuzdur

Sakarya'da suya yüzde 50 zam oranına muhalefetten tepki: Bu kanunsuz ve hukuksuzdur

AK Parti'li Sakarya Belediyesi'nde suya yüzde 50 zam yapıldı. Yapılan zamma muhalefet tepki göstererek zammın hukuksuz olduğuna dikkat çekildi. İYİ Parti İdari İşler Başkanı Dikbayır söz konusu zamla ilgili, "Bu zam haksız, kanunsuz ve hukuksuzdur. Yaptığınız bu zamda Sayıştay’ın görüşü bile yoktur. Her ay faturalara 1 metreküp su bedeli karşılığında bakım onarım ücreti fatura etmektesiniz. Bu da kanuna aykırı ve hukuksuzdur." ifadelerini kullandı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, AK Parti ve MHP'li üyelerin oylarıyla suya yüzde 50 zam kararı aldı. Zammın sübvanse edilmiş haliyle abonelere yansıtılacağını' söyleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, artan maliyetleri gerekçe gösterdi.

İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ise yapılan zamma ilişkin eleştirilerini sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımla dile getirdi. Dikbayır, "Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem Yüce’ye açık çağrımdır” notu ile açıklama yaptı.

Dikbayır şunları söyledi:

'BU ZAM HUKUKSUZDUR'

“Geçtiğimiz ay suya yüzde 50 zam yaptınız. Bu zam haksız, kanunsuz ve hukuksuzdur. Yaptığınız bu zamda Sayıştay’ın görüşü bile yoktur. Her ay faturalara 1 metreküp su bedeli karşılığında bakım onarım ücreti fatura etmektesiniz. Bu da kanuna aykırı ve hukuksuzdur. Suyun KDV’si yüzde 1 olmasına rağmen bu bakım ücretine yüzde 18 KDV yansıtmaktasınız. Bu yöntem ile Sakarya halkının cebinden her ay 7,5 milyon, yılda 90 milyon haksız para tahsil ediyorsunuz.

'ŞEHRİMİ MAHKEMEYE VERMEK İSTEMİYORUM'

Kendi şehrimin belediyesini idari mahkemeye vermek istemiyorum. Sizden talebim, önümüzdeki ilk meclis toplantısında suya yaptığınız bu zammı geri almanız ve kestiğiniz faturalarda bu bakım onarım ücretini tamamen kaldırmanızdır. Sakarya halkı adına sizden talebim budur. Ben bu konuya detaylı çalıştım, bütün teknik yönlerini biliyorum. Beni idari mahkemeye gitmek zorunda bırakmayınız.”

AK PARTİ VE MHP ANKARA'DA SUYA İNDİRİM TALEP ETMİŞTİ

Ankara’da ise zaten indirimli satılan suyun fiyatı Ekim ayı Meclis toplantısında AK Parti ve MHP çoğunluğu ile yine indirime tabi tutulmuştu. Yıllık 300 milyon metreküp su sağlanan Ankara’da ücretin 6 TL olması ile elde edilecek olan 1.8 milyar TL, ASKİ’nin 2.3 milyar TL olması beklenen yıllık elektrik giderini dahi karşılamayacak. Ara vermeksizin artan enerji, personel ve arıtma maliyetleri ile ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik şartlara rağmen alınan bu kararın, ASKİ’nin tüm acil altyapı yatırımlarını durdurması anlamına geldiği bilgisi verilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN