Sedefnur 11 ay sonra konuştu: İşte ilk ifadesi...

Sedefnur 11 ay sonra konuştu: İşte ilk ifadesi...

Kocaeli'de, polis memuru erkek arkadaşıyla misafirliğe gittiği evin yedinci katından aşağı düşerek yaralanan Sedefnur Çağlar, olayla ilgili ifadesinde daha önce de intihar girişiminde bulunduğunu ve arkadaşının engel olduğunu belirterek, olay gününü ve nasıl düştüğünü hatırlamadığını söyledi. Olayla ilgili açılan soruşturmada polis memuru A.A. açığa alınmış tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kocaeli'de geçtiğimiz Ocak ayında meydana gelen olayda, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencisi Sedefnur Çağlar (23), polis memuru olan erkek arkadaşı A.A. ile birlikte, polis memuru O.Ç.'nin evine misafirliğe gitti. Genç kız burada, sabah saatlerinde yedinci kattaki dairenin balkonundan düştü.

Sedefnur Çağlar, yaşanan olaydan yaralı kurtulurken Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

ERKEK ARKADAŞI HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

Hakkında idari soruşturma da başlatılıp açığa alınan polis memuru A.A., 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla tutuklanıp cezaevine gönderildi. Evin sahibi polis memuru O.Ç. idari soruşturma nedeniyle açığa alınıp savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olay anında evde bulunan O.Ç.'nin kız arkadaşı E.Ş. ise emniyetteki ifadesinin ardından serbest kaldı. Hastanede tedavisi tamamlanan Sedefnur Çağlar, ailesinin isteği doğrultusunda ambulansla memleketi Sivas'a götürüldü.

Olayın ardından Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması 20 Ekim’de Kocaeli Adliyesi'nde görüldü. Tutuklu sanık A.A., olayın yaşandığı evin sahibi polis memuru O.Ç. ve onun kız arkadaşı E.Ş. salonda hazır bulunurken, yürüme engeli bulunan Sedefnur Çağlar ise sağlık problemleri nedeniyle duruşmaya katılamadı.

Genç kız ifadesinin alınamaması üzerine, davanın daha sağlıklı ilerleyebilmesi için 'naip hakim' atanması talebinde bulunuldu. Mahkeme heyeti talebi kabul etti. Naip hakim, Sivas’ta yaşayan Sedefnur'un hastanede ifadesini aldı.

OLAY GÜNÜNÜ HATIRLAMADIĞINI SÖYLEDİ

Sedefnur Çağlar ifadesinde, olay günü evde neler yaşandığını, nasıl düştüğünü hatırlamadığını söyledi. Genç kız daha önce intihar girişiminde bulunduğunu, arkadaşı A.A'nın engel olduğunu belirtti. A.A'nın kendisine fiziksel ve duygusal şiddet uygulamadığını, ancak son dönemlerde kavgalarının olduğunu ifade etti.

Dava, Sedefnur Çağlar'ın ifadesinin eklenmesinin ardından 19 Ocak tarihinde ikinci duruşmanın görülmesiyle devam edecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN