Özgür Özel Yeni Parti'nin kuruluş tarihini açıkladı: Siyasette kartlar yeniden dağıtılıyor

Özgür Özel Yeni Parti'nin kuruluş tarihini açıkladı: Siyasette kartlar yeniden dağıtılıyor

Siyaset sahnesinde uzun süredir beklenen ayrılık rüzgarları resmileşiyor. Canlı yayında yeni partinin kuruluş takvimini ilk kez paylaşan Özgür Özel, "Temmuz sonu veya ağustos başı adım atılacak" diyerek, eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu da sessiz kalmakla sert bir dille eleştirdi.

Türkiye'de demokratik muhalefet bloğunda (LSI) yaşanan büyük kırılma, nihayet resmi bir takvime bağlandı. Sözcü TV canlı yayınında gündemi sarsan açıklamalara imza atan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, günlerdir siyaset kulislerini meşgul eden yeni parti iddialarını doğrulayarak resmi süreci başlattıklarını duyurdu. Siyasi partiler kanunu ve seçim hukuku çerçevesinde yürütülen hukuki mücadelelerin tamamlanmasını beklediklerini ifade eden Özel, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in tutuklanması ve belediyelere yönelik kayyum / atama politikaları üzerinden iktidara yüklendi.

ÖZGÜR ÖZEL'İN YENİ PARTİSİ NE ZAMAN KURULACAK?

Kuruluş süreciyle ilgili ilk kez bu kadar net konuşan Özgür Özel, parti tüzüğü ve isim belirleme çalışmalarında sona gelindiğini belirtti. Üzerinde genel kabul gören bir isim bulunduğunu ancak şimdilik "yeni parti" demeyi tercih ettiklerini belirten Özel,

20 Temmuz hukuki mücadeleler açısından kritik bir eşik. Bir iki haftalık sürecin ardından, seçilmiş il başkanlarımızla koordineli ve eş zamanlı olarak temmuz sonu, ağustos başı gibi resmi adımı atacağız. ifadelerini kullandı.

9318d53c-c976-4ae4-968e-a41a3176d618.webp

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KILIÇDAROĞLU'NA GÖNDERME

Açıklamaların en tansiyonlu bölümü, parti içi muhalefete ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştiriler oldu. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in tutuklanması karşısında Kılıçdaroğlu'nun sessizliğe bürünmesini "Çok ayıpladım, içimi yaktı" sözleriyle eleştiren Özel, FETÖ'cü suçlamalarına da sert çıktı. Kılıçdaroğlu'nun geri adım atmak zorunda kaldığını vurgulayan Özel,

Yıllardır AKP'nin kendisine yönelttiği 'FETÖ'cü' eleştirisini şimdi bana mı yapacakmış? Onlar size bu iftirayı atarken Özel ve ekibi hep yanınızdaydı. diyerek rest çekti.

'DARBEYE MUHATAP OLDULAR'

İktidarın seçilmiş belediye başkanlarını hapse atarak atanmış yönetimler getirmesini 15 Temmuz darbe girişimiyle kıyaslayan Özel,

Eğer sandık ortadan kalkıyorsa sokağa dökülmek meşru haktır. Darbeye muhatap olanlar bugün sandığı ortadan kaldırmaya çalışıyor.

dedi. Ayrıca AK Parti içinden de bu operasyonlardan rahatsız olan güçlü bir sessiz kitle bulunduğunu ve kendileriyle temasa geçildiğini iddia etti.

Özgür Özel'in yeni parti çıkışı, basit bir tüzük değişikliğinden ziyade, Türk siyasetinde muhalefetin genetik kodlarının yeniden yazılması anlamına geliyor. Kılıçdaroğlu döneminin bagajlarından tamamen kurtulmayı hedefleyen bu hamle, sadece sol/sosyal demokrat tabanı değil, "AK Parti içindeki rahatsız kitleyi" de hedefleyerek yeni bir "merkez sağ-sol koalisyonu" yaratma stratejisidir. 2026 yazı, Türkiye'de iktidar bloğuna karşı demokratik zeminde inşa edilecek yepyeni bir siyasi mimarinin temel atma törenine sahne olacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN