Sivas’ta kız öğrencinin darbedilmesi olayında 7 tutuklama

Sivas’ta bir kız öğrencinin darp görüntülerinin sosyal medyada büyük tepki çekmesinin ardından gözaltına alınan 9 şüpheliden 7’si tutuklandı.

Sivas’ta bir kız öğrencinin yaşıtları tarafından darbedilmesine ilişkin sosyal medyada yayılan görüntüler, ülke genelinde büyük yankı uyandırdı. Tepkiler sonrası harekete geçen güvenlik güçleri, olaya karıştığı belirlenen 9 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Necip Fazıl Kısakürek Kız Mesleki ve Anadolu Lisesi'nde E.T.Ç'nin (15) darbedilmesi ve olayın cep telefonu kamerasıyla kaydedilip sosyal medyada paylaşılması üzerine öğrenciler Z.S.B (15), E.N.S. (16), S.İ. (16), Y.T. (15), M.Ü. (15) B.L.A. (16) ve N.D. (15) ile okul dışından olan B.Ç. (19), R.N.D. (17) gözaltına alındı.

681b9fc7204de30e931c7a2d.webp

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden B.L.A. ve N.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer 7 şüpheli "birden fazla kişiyle çocuğa karşı cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" suçlarından tutuklandı.

Sivas Valiliği de dün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu olaya karışan kişiler hakkında Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince adli tahkikat başlatıldığını, sorumluluğu bulunan idareci ve öğretmenler hakkında da idari soruşturma amacıyla müfettiş görevlendirildiğini bildirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN