Sultanbeyli'de işçilerin kaldığı konteynerda yangın: 3 ölü, 2 yaralı

Sultanbeyli'de işçilerin kaldığı konteynerda yangın: 3 ölü, 2 yaralı

Sultanbeyli'de işçilerin kaldığı, Tube Çelik Yapı'ya ait konteynerda yangın çıktı. Yangında 3 işçi hayatını kaybederken, 1'i ağır 2 işçi de yaralandı. Tube Çelik Yapı'nın sahibi İsmet Kama'nın ağabeyi Ömer Kama, yaşanan facia ile ilgili "İşçiler sobayı tinerle tutuşturmaya çalışmış ve konteyner bir anda patlamış. Bizim herhangi bir kusurumuz yok. Firmamız konusunda herhangi bir adli işlem yapılmadı" dedi.

MERVE ŞİŞMAN | KARAR

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde, Tube Çelik Yapı'ya ait konteynerda yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangında 3 işçi hayatını kaybederken, 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

VALİLİK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "15.01.2024 günü Sultanbeyli ilçesi Mimarsinan Mahallesi Sarayburnu Sokak’ta özel bir firmaya ait bulunan ve firmada çalışan işçilerin kaldığı konteynerde sabaha karşı çıkan yangında 3 işçi hayatını kaybetmiştir. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında 1’i ağır 2 işçi de yaralanmış olup, yaralı işçiler hastaneye sevk edilmiştir. Yangının çıkış sebebi ile ilgili inceleme sürerken olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

FİRMA 'SUÇ İŞÇİLERİN' DEDİ

Tube Çelik Yapı'nın sahibi İsmet Kama'nın ağabeyi Ömer Kama, yaşanan facia ile ilgili KARAR'a açıklamalarda bulundu. 3 işçinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili kendi sorumluluklarını reddeden firma yetkilisi Kama, "İşçiler sobayı tinerle tutuşturmaya çalışmış ve konteyner bir anda patlamış. Bizim herhangi bir kusurumuz yok. İşçiler ısınmaya çalışmış. Şu anda cesetlerde inceleme yapıyorlar. Yangının olduğu yerde bekliyoruz. Firmamız konusunda herhangi bir adli işlem yapılmadı" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN