Toplum sağlığına zararın cezası 19 bin lira! Merdivenaltı peynir işletmesinde mideleri ağza getirecek görüntüler

Toplum sağlığına zararın cezası 19 bin lira! Merdivenaltı peynir işletmesinde mideleri ağza getirecek görüntüler

Bursa'da zabıta ekipleri merdivenaltı peynir işletmesine baskın düzenledi. Hijyen koşullarının hiçe sayıldığı işletmede ekipler 200 kilo peynir ve 10 kilo kaymağa el koydu. Ruhsatsız olduğu belirtilen işletmenin sahibine ise toplam 19 bin 295 lira idari para cezası kesildi.

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde belediye zabıta ekipleri, ruhsatsız bir iş yerine baskın düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı baskında, ruhsatsız iş yerinde, merdiven altı süt ve süt ürünleri üretimi yapıldığı tespit edildi.

ÜRÜNLER YERLERDE

Yapılan incelemede, yapım aşamasında olan ve piyasa sürülmeye hazır, peynir ve kaymak bulundu. Hijyen kurallarına uyulmaksızın, sağlıksız koşullarda üretilen bazı ürünlerin ise yerlerde olduğu görüldü.

19 BİN LİRA PARA CEZASI

Denetimler sonucunda, belediye temizlik ekiplerince toplanan 200 kilo peynir ve 10 kilo kaymağa imha edilmek üzere el konulurken, işletme sahibine ruhsatsız faaliyet gösterdiği gerekçesiyle belediye tarafından bin 295 TL, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce 18 bin TL olmak üzere, toplam 19 bin 295 TL idari para cezası uygulandı.

İş yeri hakkında da yasal işlem başlatıldı

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN