Trabzon'a Rusya'dan sürpriz misafir: Denizciler sevinecek!

Trabzon'a Rusya'dan sürpriz misafir: Denizciler sevinecek!

Trabzon'a marina geliyor... Rus ve İtalyan yatırımcılarla Karadeniz'in turizm potansiyeli harekete geçiriliyor. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) imzalanan protokol, Darıca Yat Spor Kulübü ve Rus Alliance Marine Development firmasını bir araya getirdi. Trabzon marina projesiyle bölgeye deniz turizmi ve mavi ekonomi alanında büyük bir yatırım kazandırılması hedefleniyor. İşte detaylar...

Trabzon marina projesi için önemli bir adım atıldı ve Rusya ile İtalya arasındaki iş birliği protokolü imzalandı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) gerçekleşen imza töreni, kentin denizcilik ve turizm potansiyelini artırmayı hedefleyen dev bir yatırımı müjdeledi.

Protokol, Karadeniz kıyılarında eksikliği hissedilen marina yatırımını hayata geçirmeyi amaçlıyor.

En çok merak edilenler arasında Trabzon'a marina yapılıyor ve Trabzon marina son dakika gibi konular yer alıyor.

rus-ve-italyanlar-trabzona-marina-mi-kuruyor-1.jpg

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA DESTEKLENECEK

Haberdenizde'de yer alan habere göre, iş birliği protokolü, 2026 Mart ayında düzenlenecek Mavi Ekonomi Zirvesi'ni de organize eden Darıca Yat Spor Kulübü Başkanı Yunus Emre İshak ile marina projelerinde 20 yılı aşkın deneyime sahip Rus firması Alliance Marine Development'ın CEO'su Olga Shebzukhova arasında imzalandı.

Tören, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Kemal Akpınar ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mustafa Yaylalı'nın katılımıyla gerçekleşti.

İtalya'dan Cenova merkezli mühendislik grubu Allmarinas'ın CEO'su Alessandro De Bestiani de toplantıda yer aldı.

Protokol, Trabzon'da denizcilik, marinacılık ve mavi ekonomi alanlarında sürdürülebilir kalkınmanın desteklenmesini ve kurumlar arası iş birliğinin teşvik edilmesini içeriyor.

MARİNA PROJESİNE TAM DESTEK

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, imza töreninde yaptığı konuşmada, kente yapılacak marinanın turizme kazandırılmasını güçlü bir şekilde desteklediklerini belirtti.

Daha önce marina alanı olarak planlanan bölgenin değerlendirileceğini ifade eden Erkut Çelebi, marinanın kent turizmi açısından büyük bir önem taşıdığını vurguladı.

Ayrıca, DOKA ile yürüttükleri Mavi Ekonomi Projesi'ne değinerek, teşvik kapsamında elektrikli yat ve motor üretiminin Karadeniz'de ve Trabzon'da yapılması için yer baktıklarını da sözlerine ekledi.

rus-ve-italyanlar-trabzona-marina-mi-kuruyor-2.jpg

RUS VE İTALYAN YATIRIMCILARIN KARADENİZ VİZYONU

Alliance Marine Development CEO'su Olga Shebzukhova, şirketinin Soçi ve Krasnodar'da da benzer projelere imza attığını belirterek, Karadeniz Bölgesi'nde turizmin gelişmesi için marinaların kritik merkezler olacağını söyledi.

Olga Shebzukhova, Trabzon ve Karadeniz'de ciddi bir potansiyel gördüklerini ifade etti.

Allmarinas CEO'su Alessandro De Bestiani ise Cenova ve Trabzon arasındaki kadim bağlantıya dikkat çekerek, marinaların deniz turizmi için çok önemli noktalar olduğunu teyit etti.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN