Trabzon'da orman yangını: 3 itfaiye eri dumandan etkilendi

Trabzon'da orman yangını: 3 itfaiye eri dumandan etkilendi

Trabzon’un Sürmene ilçesinde bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Rüzgarın etkisi ile hızla büyüyen yangına müdahale eden 3 itfaiye eri dumandan etkilendi. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, tedbir amaçlı olarak 17 evden 7'sinin tahliye edildiğini söyledi. Yıldırım'ın açıklamasının ardından başlayan şiddetli yağışla birlikte yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı.

Trabzon’un Sürmene ilçesinde Baştımar Mahallesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan orman yangınına müdahale eden 2 itfaiye eri dumandan etkilendi.

Ekiplerin bulunduğu alana gelerek bilgi alan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Maçka ve Akçaabat ilçelerinde meydana gelen yangınların söndürüldüğünü, Sürmene'deki yangında ise çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Tedbir amaçlı olarak 17 evden 7'sinin tahliye edildiğini bildiren Vali Yıldırım, "Bunların hepsi tedbir amaçlı. Bu evlerden çıkan vatandaşlarımız güvenli yerlere yerleştirildi. Yangınlar çok büyük orman yangınları değil ancak çok büyük bir rüzgar var, bu rüzgar da her zaman aynı yönden esmiyor. Farklı yönlerden estiği için de arkadaşlarımız kendilerini güvenli bir duruma alarak yangını söndürme çalışmalarını yapmaları gerekiyor." diye konuştu.

Yıldırım, yangında dumandan etkilenen 3 itfaiye erinin de hastanede tedbir amaçlı müşahede altına alındığını kaydetti.

Öte yandan, Yıldırım'ın açıklamasının ardından başlayan şiddetli yağışla birlikte yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı.

İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışması devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN