Trabzon'un ilk tramvayı geliyor: Güzergah ve istasyonlar belli oldu! İki füniküler hattı daha yapılacak

Trabzon'un ilk tramvayı geliyor: Güzergah ve istasyonlar belli oldu! İki füniküler hattı daha yapılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin raylı sistem projelerini devraldığını açıkladı. Buna göre 13 istasyonlu tramvay hattının yanı sıra iki de füniküler hattı inşa edilecek. Peki, Trabzon tramvayı ne zaman açılacak? Trabzon tramvayı nereden geçiyor? Trabzon füniküler hattı nerede? İşte, Trabzon tramvay hattı güzergahı ve istasyonları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 5 kentteki toplu taşıma projeleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devredildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin bir süredir üzerinde çalıştığı 'Şehiriçi Raylı Sistemi Projesi'nin bakanlıklarına devredilmesiyle, projeyi en kısa sürede hayata geçireceklerini söyledi.

TRABZON TRAMVAY HATTI HAYATA GEÇİYOR

Bakan Uraloğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

"T1C Akçaabat-Yomra Tramvay Hattı'nın projelendirme ve yapım işlerini Bakanlık olarak bize devredildi. Güzergah uzunluğu 32 kilometre ve 54 istasyondan oluşmaktadır. Böyle önemli ve güzel projeyi Trabzonlu hemşerilerimize sunmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Dün Samsun-Sarp demir yolu müjdesini vermiştik.

Bugün de Cumhurbaşkanımızın Kararıyla Resmi Gazete'de yayımlanan ve Trabzonlu vatandaşlarımızın yıllardır yapılmasını istediği 'Şehiriçi Raylı Sistem Projesi'ni devraldık. Bu projeyi Trabzonlu vatandaşlarımıza en kısa sürede hizmete sunmak için gerekli çalışmaları başlatıyoruz."

abdulkadir-uraloglu-trabzon-metro-hatti.jpg

TRABZON'UN RAYLI SİSTEM PROJELERİNİ DEVLET YAPACAK

Kararın ardından konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, proje ile ilgili ilk adımın atılmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Başkan Zorluoğlu, konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Şehrimiz için çok önemli olan Raylı Sistem Projesi’nin belediye kaynakları ile yapılması mümkün olmadığı için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın bu işi üstlenmesi çok önemli bir karardır. Trabzon Raylı Sistem Projesi artık devletimizin yapacağı bir proje.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Trabzon Raylı Sistem Projesi'ni yapmak üzere kısa sürede işe başlayacaktır. Tamamlanmasına müteakip işletmesi Büyükşehir Belediyemize devredilecektir. Bu proje için 4 yıldır şehrimizin dinamikleriyle, meslek odalarımızla, kamu kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla ve milletvekillerimizle birlikte çalışıyoruz."

trabzon-metro-hatti-istasyonlari.jpg

RAYLI SİSTEM, TRABZON'UN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK

Raylı Sistem Projesi'nin şehrin ihtiyacı olduğunu ve herkes tarafından beklendiğini belirten Başkan Zorluoğlu, şu bilgileri paylaştı:

"Bu önemli karar için başta çok kıymetli Cumhurbaşkanımıza şehrim ve şahsım adına yürekten teşekkür ediyorum. Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu başta olmak üzere Sayın Milletvekillerimize de büyük destekleri için müteşekkirim. Bu kararın güzel şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Dün Sayın Bakanımız Samsun-Sarp demir yolunu müjdelemişti. Bugün yayımlanan Resmi Gazete'de Raylı Sistem müjdesi geldi. Trabzon'un gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkı sağlayacak bu iki önemli karar konusunda bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelenin en iyisini ve en fazlasını yapmaya gayret edeceğiz."

trabzon-metro-hatti-guzergahi.jpg

5 İLDEKİ RAYLI SİSTEM ÇALIŞMALARI BAKANLIĞA DEVREDİLDİ

Ulaşım altyapısının güçlendirilmesi ve halkın daha hızlı, konforlu ve etkili bir ulaşım hizmetine erişimini sağlamayı amaçlayan Cumhurbaşkanlığı kararına göre; Bursa, Kocaeli, Sakarya, Trabzon ve Samsun illerinde devam eden önemli ulaşım projeleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılacak.

Bursa'da Üniversite-Görükle uzatma hattı, Kocaeli'de Kuzey hafif raylı sistem hattının birinci aşaması, Adapazarı-Serdivan raylı sistem hattı ve Samsun raylı sistem hatlarını yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek.

Şehir içi raylı ulaşım sistemleri ve bunlarla ilgili tesislerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenilmesi, devralınması ve tamamlanmasının ardından projeler hayata geçirilecek. Kararla; söz konusu illerdeki ulaşım altyapısının güçlendirilmesi ve halkın daha hızlı, konforlu ve etkili ulaşım hizmetine erişim sağlanması hedefleniyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN