Tarihi 'Yürüyen Köşk' bakımsızlık nedeniyle kaderine mahkum edildi

Mustafa Kemal Atatürk’ün bir çınar ağacının dalının kesilmesini önlemek amacıyla inşasından sonra temelinden raylarla kaydırdığı “Yürüyen Köşk” bakımsızlık nedeniyle kaderine terk edildi.

ATATÜRK'ÜN AĞAÇ KESİLMEMESİ İÇİN YERİNİ DEĞİŞTİRDİĞİ “YÜRÜYEN KÖŞK” BAKIMSIZ KALDI

Yalova’da, Mustafa Kemal Atatürk’ün bir çınar ağacının dalının kesilmemesi için temelinden kaydırdığı “Yürüyen Köşk” bakımsızlık nedeniyle kaderine terk edildi. Köşkün iskelesi, fırtınalarda yıkılarak kullanıma kapatıldı.

Yalova’da, 1929 yılında yaptırılan ve çınar ağacının kesilmesini önlemek için inşasından sonra temelinden raylarla kaydırılan “Yürüyen Köşk” zamanla dış etkenlerin etkisiyle zarar görmeye başladı.

"DAHA İYİ BAKIM YAPILMALI"

Köşkün kış aylarında fırtınalardan zarar gören iskelesi şeritlerle çevrilip kullanıma kapatıldı. Tarihi yapının dış cephesinde boyaların döküldüğü ve balkon korkuluklarının paslandığı gözlendi.

Köşke ikinci kez geldiğini söyleyen öğrenci İlayda Timoçin, “Buraya ikinci gelişim. Açıkçası şu an daha bakımsız durumda. Yalova Belediyesi’nin daha iyi bakmasını beklerdim açıkçası. İskele zaten çevrilmiş girmeyelim diye. Demirler paslı, yerlerde çöp var” dedi.

Ayşegül Erdöl isimli vatandaş ise Atatürk Orman Çiftliği ve Yürüyen Köşk’ün Atatürk’ün doğaya verdiği önemin en önemli kanıtı olduğunu söyledi. Köşkü ziyaret eden Ayşegül ve Metin Özarslan ise köşkün bakımının daha iyi yapılması gerektiğini dile getirdi.

Öte yandan AK Partili Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk da yerel bir gazeteye verdiği demeçte köşkün anıt bir yapı olduğu için çivi dahi çakamadıklarını belirterek restorasyon çalışması için Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun kararını beklediklerini duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN